Haber Detayı
11 Aralık 2017 - Pazartesi 09:44 Bu haber 5683 kez okundu
 
Ak Parti 6. Olağan Kongresinden Akılda Kalanlar
BEYŞEHİR - Beyşehir AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 6.olağan genel kurulda İlçe Başkanı Mustafa Şenol, yeniden ilçe başkanı seçilirken kongreden akılda kalanlar
Siyaset Haberi
Ak Parti 6. Olağan Kongresinden Akılda Kalanlar

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kongreye AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, il başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, CHP İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, MHP İlçe Başkanı Adem Sezen, çevre ilçelerin teşkilat başkanları, il ve ilçe teşkilatı mensupları, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, mahalle temsilcileri, partililer katıldı.

         TBMM’nde Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı seçilen AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve beraberindeki partililer, kongreye katılmak üzere geldikleri Beyşehir ilçe girişinde ilçe teşkilatı mensupları ve vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Babaoğlu’nu rahvan atlıları, biçerdöver ve traktörlerin de aralarında bulunduğu uzun bir araç konvoyu kent girişinde karşıladı.

      Daha sonra kongre için Kültür Merkezi’ne gelen AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu, burada bir konuşma yaptı. Bölgedeki mazlumlara elini uzatan bir ülke olarak Türkiye’nin son dönemde ciddi manada bir dış saldırı altında olduğunu vurgulayan Babaoğlu, Müslümanların son kalesi olan Türkiye’yi yıkabilmek için ciddi manada bir çabanın sözkonusu olduğuna dikkati çekti. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına da tepki gösteren Babaoğlu,  Amerikan Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması ile ilgili sürecin hızlandırılmasının sadece Müslümanlar için değil, tüm aklı selim dünya insanları için bile kabul edilemeyen bir durum olduğunu dile getirdi; “Sürekli yerleşim yerleri açan, Filistinliler’i kendi topraklarında yabancılaştıran, her türlü zulmü gösteren Siyonist emeller peşinde dünyanın bir virüsü haline gelmiş bir İsrail Siyonist devletin yaptıklarını, zulmü, işkenceyi, işgali hepsini görüyor ve kınıyoruz. ABD başkanının açıkladığı bu kararı kabul etmiyoruz” dedi.

        Konuşmasında, Beyşehir bölgesini yakından ilgilendiren devlet ve belediye yatırımlarına da değinen Babaoğlu, duble yol çalışmalarında sona yaklaşılan Beyşehir-Konya arasındaki bölünmüş yol çalışmalarına değindi, “Konya-Beyşehir yolu aşkımız şükürler olsun bitti, aşkın bitmesine ‘şükürler olsun’ denir mi?  ‘Aşk’ dediğimiz için, ‘aşkımız gibi hiç bitmeyecek’ denildiği için ben de böyle söylüyorum. Biz yeni aşklar arayacağız Beyşehir için, Hüyük ve Derebucak için, Konya’nın 31 ilçesi ve Türkiye için… Yeni hayaller kuracağız, yeni hayaller peşinde koşacağız.”dedi. Konuşmasında, Beyşehir’in doğalgaza kavuştuğunu, ilçenin KPSS, ÖSS gibi büyükşehirlerde yapılan ne kadar sınav varsa, bu sınavların merkezi haline geldiğini anlatan Babaoğlu, Beyşehir Gölü Uzun Devreli Gelişim Planı  ile sit alanı ve kıyı kenar çizgisi üzerinde çalıştıklarını da hatırlattı. 

BEYŞEHİR-DEREBUCAK ARASI DA DUBLE YOL OLUYOR…

Karayolları yatırımları ile ilgili olarak Beyşehir’e yeni müjdeler de veren Babaoğlu, Beyşehir-Derebucak ilçelerinin arasının tümüyle duble yol olması ile ilgili planlamalar konusunda da her şeyin tamam olduğunu belirterek, Beyşehir-Isparta Karayolu’nun da çift yol olması konusunda çalışmaların başladığını hatırlatarak, “Öbür taraftan  geliniyor,  Beyşehir Seydişehir arasının çift  yol olması için proje çalışmaları da başladı biliyorsunuz. Yine, Beyşehir’in çevre yoluyla ilgili  çalışmalar başladı. Birlik beraberlik ruhu olunca, Beyşehir birlikte hareket ederse çok önemli  kazanımlar elde ediyor. Ortak  çalışılırsa, başarılamayacak hiçbir konu yok, bunu da  mikro ölçekte Beyşehir’de yaptık” dedi.

     DÜNYA AV SİLAHI TİCARETİNİN YÜZDE 20’SİNE SAHİP HUĞLU VE ÜZÜMLÜ’NÜN ÖNÜNE DÜŞTÜK…

       Konuşmasında, Türkiye’deki kırsal kalkınma çalışmalarından söz eden, av tüfeği üretiminde söz sahibi olan Beyşehir’e bağlı Huğlu ve Üzümlü’nün buna en iyi örneklerden birisi olduğuna dikkati çeken Babaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belki önemsiz gibi gözükebilir  Ankara’dan veya  Türkiye’den…  Şu anda  Türkiye’de  biz hep ‘kırsal  kalkınma’ diyoruz ya;  Beyşehir’in Üzümlü ve Huğlu’su, biri 3 bin 500, biri 5 bin nüfusuyla, tarım dışı bir alanda kırsal kalkınmayı  gerçekleştirmiş, dışarıdan günü birlik  çalışmaya işçi gelen…  Şu rakamlara dikkat edin; Türkiye’nin  av silahı  sektörünün yüzde  70’ine,  dünya  av silahı ticaretinin  yüzde 20’sine  sahip olan  2 eski beldemiz, yeni Beyşehir dış mahallemiz, bunların önüne düştük,  hep beraber…  Türkiye’ye ithal edilmesine izin verilmiyordu,  yivli av silahı konusu vardı,  bu arkadaşlarımızın  bir dönüşüm geçirmesi gerekiyordu, yivli av silahı üretimiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milli Savunma Bakanımızla görüşerek sağ olsunlar destek verdiler.  Artık Türkiye’de,  yivli av silahı üretimiyle ilgili gerekli müsadeler verildi,  bizim üreticimize. Dünyada  14 milyar dolarlık  ticaret hacmine sahip yivli av silahı  üretiminden  yüzde 20 payı  aldığı zaman  2,5 milyar dolarlık  bir hayal bu,  2,8 milyar dolarlık  paya ulaştık mı, Beyşehir’e Konya’ya bu paranın girdiğini düşünün…  Ön açıyoruz…  Aynı şekilde milli piyade tüfeğimiz MPT-76 ve MPT-55, bunların önemli  kısımlarını yapıyorlar,  onların tümünün yapılması  konusunda da  Üzümlü, Huğlu,  silah üreticilerimiz,  Huğlu kooperatifimiz başta öncü olmak üzere, Üzümlü’den derneklerimiz  olmak üzere  hep beraber TBMM  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanımız ve AK Parti Konya Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız Bey’le birlikte çalışarak onların sadece  Türkiye değil dünyada  öncülüğünü sürdürmeleri konusunda çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz, bunları başaracağız Allah’ın izniyle, daha çok iş yapacağız, daha çok başaracağız,  ama önemli olan bu ruhu yakalamak.”

“HEP BERABER BAŞARDIK”

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, son dönemde gerçekleştirilen Beyşehir Belediyesi ve devlet yatırımlarına değindi. Bu dönemde, yatırımlar konusunda Beyşehir olarak çok büyük bir başarıyı yakaladıklarını anlatan Özaltun, bu başarıyı Beyşehir olarak ilçe başkanıyla, teşkilatlarıyla, Büyükşehir’iyle, milletvekilleriyle başkentiyle bir bütün olarak hareket ederek sağladıklarını dile getirdi. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür eden Özaltun, “Biz bu başarıyı yaparken, ‘tek başımıza’ demedik, yapmadık. İstişareler sonucunda bu projeleri, imkanları ürettik. Muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, siyasi parti temsilcilerimizle birlik beraberlik içerisinde hareket ederek, bu noktaya geldik. Yeter mi, yetmez, inşallah birlikte çalışarak ilçemize daha çok proje ve hizmet üreteceğiz. Çünkü, bu halkımız her şeyi hak ediyor” diye konuştu.

ANGI’DAN ABD’YE ‘KUDÜS’ TEPKİSİ…

        AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, konuşmasında, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına tepki gösterdi. Gönül coğrafyasına bakıldığında İslam alemi olarak Kudüs için kan ağladıklarına vurgu yapan Angı, Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi ve Amerikan Büyükelçiliği’nin taşınması ile ilgili sürecin başarılı olmasına Yüce Mevla’nın izin vermeyeceğini vurgulayarak, “Çünkü herkes dua ediyor, herkes bu mücadelenin içinde, Kudüs düşmemeli arkadaşlar, Kudüs Müslümanların ortak kutsalı,  ilk kıblemiz. Tarihe baktığımız zaman Osmanlı sonuna kadar orayı savunmak adına direnmiştir, Osmanlı’nın çekilişinin tam yüzüncü yılında  bu acıyla karşı karşıyayız, fert olarak duyarlı olmak zorundayız. Meclisimize teşekkür ediyorum tüm gruplar ortak bildiriyle Türkiye’nin buna mesajını net vermiştir.  Meclis dışındaki tüm partilere de teşekkür ediyorum, bunu milli bir mesele olarak gördüler.  Doğrusu bu arkadaşlar, Beyşehir’de bulunan tüm parti temsilcisi arkadaşlarımız Beyşehir için tek yumruk olabilirse, Konya’da bizler tek yumruk olabilirsek,  bu ülkede tek yumruk olabilirsek bunu başarırız, mutlaka farklı düşünüyoruz ki, her birimiz farkı farklı siyasi partilerde siyaset yapıyoruz ama aynı geminin içerisindeyiz” şeklinde sözlere yer verdi.

“HEDEF ERDOĞAN DEĞİL, TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

        AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, konuşmasında, son 15 yılda ülkenin geldiği noktaya vurgu yaptı, Beyşehir’deki yatırımlara dikkat çekerek bunun yansımalarının ilçe genelinde de görüldüğüne işaret etti. Son dönemde ülke üzerine oynanan oyunlara da dikkat çeken Şenol, “Artık herkes anlamıştır sanıyorum, hedef Recep Tayyip Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti. Hepimiz bunun farkındayız. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz, biz saygı gösteriyoruz,  ama hedef Türkiye, birçok konuda hatırlıyorsunuz gezi olaylarını, 17-25 Aralık süreci. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve finansal sıkıntılar… Gün gün, kademe kademe kademe üzerimize geliyorlar. Kudüs bizim eski kıblemiz ve en son ona saldırdılar artık durmayacaklar, ama biz hep dik duracağız,  biz liderimizin arkasında dik duracağız. Hepimizin artık buna karar vermemiz lazım” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından seçime tek liste halinde giren İlçe Başkanı Mustafa Şenol, yeniden AK Parti Beyşehir İlçe Başkanlığına seçildi. Seçim sonucunda ilçe teşkilatının yeni yönetim kurulu üyeleri ve il delegeleri de belirlendi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ak, Parti, 6., Olağan, Kongresinden, Akılda, Kalanlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı