Haber Detayı
12 Ekim 2020 - Pazartesi 17:55 Bu haber 19500 kez okundu
 
Ak Parti Milletvekili Samancı yazılı açıklamada bulundu
BEYŞEHİR - Ak Parti Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı son günlerde Beyşehir kamuoyunu meşgul eden sosyal medya paylaşımları üzerine yazılı açıklamada bulundu.
Siyaset Haberi
Ak Parti Milletvekili Samancı yazılı açıklamada bulundu

BEYŞEHİR - Ak Parti Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı son günlerde Beyşehir kamuoyunu meşgul eden sosyal medya paylaşımları üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Kıymetli Hemşehrilerim;

"2011 Yılından bu yana Konya Milletvekili olarak İlimize hizmet etme, Bölgemize ve İlçemize yeni yatırımlar ve projeler kazandırma gayretindeyiz. 24. Dönem Milletvekilliğimiz sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın neferleri olarak hâlihazırda Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığı vazifesini yürüten kıymetli kardeşim Sayın Mustafa Akış ile birlikte ilçemize sayısız eserler ve yatırımlar kazandırmak suretiyle birçok projeye imza attık.

Milletvekilliği görevimiz sona erdikten sonra da AK Partili vekillerimiz bölgemizle ilgili yürütülmekte olan yatırımları bizlerle birlikte takip ettiler. Mustafa Akış kardeşimin ve şahsımın vekilliğinden önce de bölgemizde siyaset yapmış olan büyüklerimizin bu şehrin gelişmesinde ve büyümesinde büyük katkıları ve emekleri olmuştur. Hepsini hayırla yâd ediyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Ancak ortaya konulan hizmetlerin, yapılan yatırımların sadece şahıslar üzerinden pazarlanmaya çalışılması doğru değildir. Bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ dan aldığımız güç ve destek ile AK Parti ailesinin birer üyesi olarak Memleketimiz ve Milletimiz için çalışmayı şiar edindik. “Ben” değil, “Biz” olarak vücut bulduk.

Mecranın kirli çekişmelere alet edilmesi, sosyal medya üzerinden tabiri caizse rövanş alma saikiyle manipüle edilmesi bize yakışan bir tutum değildir. Bize yakışan, birbirimize kıymet vermek, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket etmektir. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım birbirimizi Beyşehir ailesinin birer ferdi olarak görebildiğimiz takdirde kazanan İlçemiz olacaktır. Ancak o zaman huzur ortamına hep birlikte kavuşmuş olacağız. İlçemizin geçmiş dönemlerde yaşadığı kısır döngüden, siyasi kavga ve çekişmelerden hiçbir şekilde kazançlı çıkmadığı hepimizce aşikârdır. Bu nedenle tekrar aynı acemiliğe düşmenin veya düşürülmenin bir karşılığının olamayacağı kanaatindeyim.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Beyşehir Belediyemizin yürüttüğü mermer olayı ile ilgili gerek şahsımı, gerekse Belediye Meclis Üyelerimizi hedef alan ithamlar kulağımıza gelmektedir.

Öncelikle Şunu açıkça ifade etmeliyim ki; Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır ile gerek telefon vasıtasıyla veya muhtelif zamanlardaki toplantılardaki görüşmelerimizde şahsıma göstermiş olduğu nezaket ve saygıdan dolayı memnuniyet duydum. Ben de kendilerine duyduğum saygı ve hürmetin sonsuz olduğunu belirtmek isterim. Beyşehir’e gösterdiği gayretler için de ayrıca teşekkür ediyorum. Mermer arama işi ile ilgili olarak konuyu saptıran ve kendilerine siyasi malzeme zemini oluşturmak isteyen müfteri kişilerin tahrikine kapılmayacağına da yürekten inanıyorum.

Burada Maden Kanununda belirtilen şartların maalesef yerine getirilmeden kazıya başlanmış olması ve kazı alanının Hüyük İlçesi sınırlarında bulunması, İlçedeki yetkili birimlere bildirim yapılmadan aceleci davranılması, bazı problemleri beraberinde getirmiştir. Mermer arama için başvuru yapılmış olduğu, ancak bu başvuruya ilişkin izin çıkmadan çalışmalara başlanmış olduğu, ruhsat alınmadan şantiye tabelasının söz konusu alana dikilmiş olduğu tespit edildiğinden, tabelanın kaldırılması ve ne yazık ki faaliyetin durdurulması gibi bir sonucun ortaya çıktığı bilgisini almış bulunmaktayız.

Değerli Hemşehrilerim; Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Kamu kurumlarımız, Belediyelerimiz, Kanunların kendilerine verdiği yetki sınırları içerisinde iş ve işlemlerini yürütürler. Aldıkları kararlar ve yaptıkları çalışmalar, hukuki denetimden münezzeh değildir. Burada daha işleme başlanırken usulde hata yapılmış ve bu hatayla devam edilmiştir. Kıymetli Belediye Başkanımızın bu konulardaki tecrübesinin çoğu kişiden fazla olmasına rağmen konuyla ilgili olarak yanlış yönlendirildiği ve bu süreçte yalnız bırakıldığı kanaatindeyim.

18 yıllık siyasi ve bürokratik vazifemiz süresince her zaman Vatandaşımıza hizmet etme azminde olduk. Hiçbir zaman hemşehrilerimizin menfaati olan yatırımların karşısında durmadık. Aksine geçtiğimiz 2 yıl içerisinde Gembos yolu, Beyşehir-Seydişehir yolu, önceki dönem Belediye Başkanı Murat Özaltun döneminde getirilen Doğalgazın yaygınlaştırılması, Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan mahallelerimizdeki çitçilerimiz için hayati bir öneme sahip olan Kapalı Sulama Sistemi, Sosyal Hizmet Merkezinin açılışı, Okullarımızın, Hastanemizin, Yurtlarımızın ihtiyaçları gibi kısacası Kamusal projelerin tamamını birebir takip etmekteyiz.

Doğalgazın İlçemizde yaygınlaştırılması sürecinde ve Belediyemizin faaliyetleri ile kesişen noktalarda Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır ile hep birlikte hareket ettik. Keşke mermer arama konusunda da hem Milletvekili olarak hem de bir hukukçu olarak şahsımdan naçizane fikir sorulmuş olsaydı konuyu izah eder, hukuki ve bürokratik süreç ile alakalı gerekli yönlendirmeyi yapar, bu kriz yaşanmadan, ortam gerginleştirilmeden süreci atlatmış olurduk.

Kaldı ki yaşanan bu talihsizlik telafi edilemeyecek bir durum değildir. Belediyemizin bundan böyle alacağı kararlarda ve yapacağı iş ve işlemlerde edindikleri tecrübe ile daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Gerek bu konuda gerekse de yerelde yapılacak diğer icraatlarda öncelikle Beyşehirli bir hemşehriniz olarak her zaman istişareye, bilgi ve deneyimlerimi aktarmaya hazır olduğumu defaten belirtmek isterim.

Tüm bunlara ilaveten Hüyük Belediyemiz üzerinden şahsıma ve teşkilatımıza yapılan deli saçması, mesnetsiz ve sadece fitne çıkarmaya yönelik ithamları da kınıyorum. Yapılan her türlü iftiraya karşı sadece “Tevekkeltü Al-Allah” cevabını veriyorum.

Her ne kadar Konya Milletvekili olsam da tabii ki Beyşehir’imizin yeri bizde her zaman ayrıdır. Ancak nasıl ki Beyşehir’e hizmet etmek adına söz verdiğimiz hemşehrilerimiz varsa, takdir edersiniz ki bölgemiz olması hasebiyle Hüyük, Derebucak başta olmak üzere Konya’mızın 31 ilçesinde hizmet için bizlere inanan ve bu yetkiyi bizlere güvenerek veren birlikte bu kutlu yola çıktığımız arkadaşlarımız ve seçmenlerimiz var. Sadece Hüyük’ten gelen değil, 31 ilçemizin tamamından tarafımıza gelen taleplere sırtımızı dönmemiz AK Parti’mizin ilkeleri ve hizmet anlayışı gereği söz konusu olamaz.

En başta bir hemşehriniz ve hassaten bir kardeşiniz olarak tüm Beyşehirlilere çağrımdır;

Gelin ayrıştırmayalım.. Asılsız karalamalardan, dedikodu ve fitne kirliliğinden şehrimizi uzak tutarak, hep birlikte el ele vererek ilçemizi layık olduğu yere taşıyalım diyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ak, Parti, Milletvekili, Samancı, yazılı, açıklamada, bulundu,
Yorumlar
Haber Yazılımı