Haber Detayı
22 Ocak 2021 - Cuma 14:37 Bu haber 7115 kez okundu
 
Altunyaldız, Beyşehir’i ziyaret etti
BEYŞEHİR - AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.
Siyaset Haberi
Altunyaldız, Beyşehir’i ziyaret etti

BEYŞEHİR - AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Beyşehir ilçesini ziyaret etti.

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkan Vekili Altunyaldız'ın Beyşehir'de ilk ziyaret durağı partisinin ilçe teşkilatı oldu. Ziyarette, teşkilatın çalışma ve faaliyetleri ele alındı.

Milletvekili Altunyaldız, daha sonra kendisine eşlik eden AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin, yönetim kurulu üyeleri ve partili belediye meclis üyeleri ile birlikte Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaret etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, geride kalan ve zorlu geçen 2020 yılı ile önümüzdeki dönemde ilçenin üretim, istihdam ve yatırım odaklı projeleri değerlendirildi.

Altunyaldız, daha sonra beraberindeki partililerle birlikte Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde av tüfeği sektöründe üretim ve ihracaat yapan firma ve silah fabrikalarını ziyaret etti. Ziyaretlerde, sektörle ilgili bilgi alışverişi ve istişarelerde bulunuldu.

Huğu Av Tüfekleri Kooperatifi'ni de gezen Altunyaldız, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Konya'da salgının etkilerine rağmen 2020 yılında yüzde 171 artan savunma sanayii ihracaatının gözbebeği haline gelen, yerli teknolojilerle donatılmış, ateşli silahların üretimiyle Beyşehir, Konya ve Türkiye'ye katma değer sağlayan Üzümlü'deki silah fabrikalarını ziyaret ettiklerini belirtti.

Altunyaldız, Üzümlü ile beraber Türkiye'de ateşli silahların üretiminin yüzde 70'ini üstlenen Huğlu'nun da kökleri yüz yıl öncesine dayanan yerli üretim eko sistemi, ülkenin üretimden ihracaata doğru kıymetli yolculuğunun en önemli yapı taşlarından birisini oluşturduğunu belirtti.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ise, ziyarete ilişkin değerlendirmesinde daha önce TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar ve Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanlığı görevlerini de yürüten Altunyaldız'a bugüne kadar bölgeye olan desteklerinden dolayı teşekkür ederken, şunları kaydetti: "Konya Milletvekilimiz Sayın Ziya Altunyaldız, geçmiş dönemlerde ve şu an yapmış olduğu görevleri hasebi ile Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizde av tüfeği üretimi ve ihracaatı konularına vakıf olan bir pozisyondadır. Dolayısıyla yapmış olduğumuz istişareler ve bilgi alışverişleri açısından çok verimli geçen ziyaretler gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Milletvekilimiz Altunyaldız'a konulara olan hassasiyeti ve duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Altunyaldız,, Beyşehir’i, ziyaret, etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı