Haber Detayı
24 Temmuz 2018 - Salı 11:02 Bu haber 8188 kez okundu
 
Anamas Dağı’ndaki Krater Gölü, Doğaseverlerin Gözdesi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinin simgesi olan 2 bin 998 rakıma sahip Anamas Dağı’nın 2 bin 625 metrelik yüksekliğinde yer alan yaklaşık 15 dekarlık alana sahip krater gölü Karagöl,son yıllarda doğaseverler ile dağcıların gözde bir uğrak yeri oldu.
Yaşam Haberi
Anamas Dağı’ndaki Krater Gölü, Doğaseverlerin Gözdesi

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Doğa Yürüyüşleri Topluluğu ile Beyşehir Belediyesi işbirliği halinde gerçekleştirilen “Anamas Dağı Karagöl Kamp ve Günübirlik Doğa Yürüyüşü” etkinliğine katılan doğa tutkunları ile dağcılar, Anamas Dağı’nın 2 bin 625 metrelik yükseltisinde bulunan Karagöl’de buluştu.

         Beyşehir Belediyesi Sosyal Kültür İşler Sorumlusu ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, eşsiz manzarası ve serin havasıyla özellikle hafta sonları doğaseverlerin uğrak yeri haline gelen Karagöl’e doğa yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

        Etkinliğe Beyşehir’in yanısıra Konya merkez, Antalya ve Isparta ile yakın ilçeler Hüyük ve Seydişehir ilçelerinden de gelen aralarında dağcıların da olduğu 80 katılımcının iştirak ettiğini vurgulayan Büyükkafalı, şu ayrıntılara yer verdi: “Muhteşem manzarası ile  gelen herkesi adeta büyüleyen ve her mevsim beyaz örtünün eksik olmadığı sarp kayalıkları ile doğaseverlerin ilgisini çeken Karagöl’e bu yıl 7’inci kez yürüyüş  gerçekleştirdik. Doğa yürüyüşü etkinliği diyoruz ama aslında zorlu bir parkurda zorlu bir tırmanış demek daha doğru olacak. 80 katılımcımızdan 50’si planlandığı gibi Karagöl’e tırmanmayı başardı. Kalan katılımcılarımız ise parkurun daha aşağı kesimindeki Kızoluğu yaylasındaki çam ağaçlarının arasında çadır kurarak gerçekleştirdiğimiz kampımıza iştirak etti. Patika yoldan gerçekleşen toplamda 7 kilometrelik yürüyüş parkurundaki tırmanış yaklaşık 3 saat, iniş ise 2 saat sürdü.  Çok zorlu bir parkuru tamamlayarak Karagöl’e çıkan doğaseverlerimiz buradaki anı defterine duygularını yazdı. Buradaki dinlenme ve yemek molasında serin havasıyla bol oksijen teneffüs ederken, Beyşehir Gölü’nün muhteşem manzarasına tanıklık etti. Bu tür etkinliklerle bölgemizdeki doğal güzelliklerine dikkat çekmek, keşfedilmemiş alanlarımızı da ilgi odağı haline getirmek istiyoruz. Doğa yürüyüşü etkinlikleri ile hem bu amacımıza ulaşıyor, hem de bu sportif aktiviteler ile daha sağlıklı ve zinde bir yaşam hedefliyoruz. Ayrıca, bu tür etkinliklerle bu güzel coğrafyanın tanıtımına da önemli katkılar sağladığımızı düşünüyoruz. Ki, sadece bizim gibi topluluklar değil, bireysel olarak da yaz döneminde Karagöl bölgesi birçok doğa tutkunu ile dağcının buluştuğu bir mekan haline geliyor. Bu anlamda, Karagöl birçok tırmanış ve etkinliğe evsahipliği yapıyor. Yine, Karagöl, özellikle dağın çevresinde bulunan yerleşim merkezinde yaşayan insanların da özellikle çocuk edinme dileklerinde dilek dilemeye, adak adamaya çıktıkları da bazı efsanelere konu olan bir mekan olarak da biliniyor. Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e düzenlediğimiz bu etkinliklere verdiği destek ve katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.”

 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Anamas, Dağı’ndaki, Krater, Gölü,, Doğaseverlerin, Gözdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı