Haber Detayı
01 Temmuz 2015 - Çarşamba 22:02 Bu haber 11115 kez okundu
 
Avcıların Misina Ağ Talebi
BEYŞEHİR - Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, Beyşehir'de göl balıkçılığının ana sorununun misina ağlarla av yapılamaması olduğunu belirtti.
Ekonomi Haberi
Avcıların Misina Ağ Talebi

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, geçimini avcılıkla sağlayan balıkçılar, gölde su ürünleri avında misina ağı kullanımında geriye dönülmesini istiyor.
        Deniz ve iç sularda su ürünleri avında misina ağ kullanımına getirilen yasaklama kararının Beyşehir Gölü'nde uygulamasının sıkıntı yarattığı öne sürüldü.
        Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, yaptığı açıklamada, Beyşehir'de göl balıkçılığının ana sorununun misina ağlarla av yapılamaması olduğunu belirtti. Su ürünleri avında misina ağ yerine ip ağ kullanılması kararı getirilmesinin Beyşehir'de hem balıkçılar, hem de göl için sorun teşkil ettiğini savunan Erdoğan, “Beyşehir Gölü oldukça otluklu bir göl. İp ağla gölde çalıştığınızda bunu ancak 2 ay kullanabiliyorsunuz. Ardından yenisini almak gerekiyor. Bir takımını satın almak 300-400 liradan başlıyor. Ve ip ağlar avdan sonra temizleyici maddelerde yıkandığı için göl için tehdit oluşturuyor. Beyşehir Gölü Havzası bilindiği gibi, halen içme suyu havzası olarak kullanılıyor. Balıkçılar, istemeyerek de olsa gölü kirletmiş oluyor. Bu sorunu defalarca dile getirmemize rağmen duymazdan geliniyor. Kooperatif olarak iki ayrı üniversiteden bu konuda bilimsel rapor alıp yaptığımız müracaatlardan da sonuç alamadık. 2016 yılının Ağustos ayında yeni sirküler çıkacağı belirtiliyor, o zaman bu konunun yeniden değerlendirileceği söyleniyor ama bir yıldan fazla bir zaman var önümüzde. Balıkçılar hala mağdur durumda" diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Su, Ürünleri, Kooperatifi, Başkanı, Erol, Erdoğan, Beyşehi
Yorumlar
Haber Yazılımı