Haber Detayı
02 Kasım 2021 - Salı 19:30 Bu haber 5819 kez okundu
 
Bakan Karaismaoğlu’na Beyşehir’e Yakışan Karşılama
BEYŞEHİR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beyşehir’de ki çevre yolunun açılışını gerçekleştirdi.
Güncel Haberi
Bakan Karaismaoğlu’na Beyşehir’e Yakışan Karşılama

BEYŞEHİR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beyşehir’de ki çevre yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Beyşehir Çevre Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı. Beyşehir’de Çevre Yolu’nun açılış programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Beyşehir’de Çevre Yolumuzu açmanın sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki; hükûmetimiz döneminde, başta karayollarımız olmak üzere, tüm ulaşım modlarındaki yatırım ve atılım hamlemiz hız kesmeden devam ediyor. 19 yıldır, milletimizin desteğiyle kesintisiz süren AK Parti iktidarı, büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle her alanda gerçekleştirilen reform hamlelerinin birleştiricisidir. AK Parti ile yakalanan istikrar sayesinde ülkemiz, ekonomiden üretime kadar pek çok alanda Cumhuriyet tarihinin en parlak yıllarını yaşadı. Yaşamaya da devam ediyor” diye konuştu.

KONYA’NIN BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞU 1.247 ULAŞTI

Bakan Karaismailoğlu Konya’nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden yüzde 647 artışla 1.247 kilometreye ulaştırdıklarına dikkat çekerek: “Hükûmetlerimiz döneminde ayrıca, Konya’da; 600 kilometre tek yol yapım ve onarımı ile birlikte, bin 136 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı yolu da hizmete açtık. 613 metre uzunluğunda çift tüp tünel ile birlikte toplam 9 bin 686 metre uzunluğunda tam 174 köprüyü Konya’ya kazandırdık. Bizden önce Konya’daki karayolları yatırımları için sadece 972 milyon lira harcanmıştı. Biz bunu Konya’ya reva göremezdik. 2003-2021 döneminde bu miktarı 11 kat artırarak 11 milyar 563 milyon liraya yükselttik. Bu rakamlar bile ‘boş laf üreten’ ile ‘hizmet üreten’ arasındaki farkı net biçimde gösteriyor. Bununla kalmadık elbet; hâlen Konya il genelinde devam eden tam 15 ayrı karayolu yatırımlarımızın toplam proje bedeli 6 milyar 110 milyon lirayı aşıyor” dedi.

YILLIK 4,3 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

Tarım, ticaret ve endüstrinin büyüyen ilçesi Beyşehir’in karayolu trafiğini rahatlatacak olan Beyşehir Çevre Yolu’nun 8,3 kilometre uzunluk ile birlikte 5 adet hemzemin kavşak ve 14 adet kutu menfez ve 2 adet alt geçitten oluştuğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Beyşehir Çevre Yolumuzun platform genişliği 26 metredir. Dört şeritli çevre yolumuz, Konya-Beyşehir-Derebucak-Antalya Yolu’nun Beyşehir geçidini rahatlatacaktır. Aynı zamanda, bölgenin transit karayolu geçişini ilçe dışına alarak, daha güvenli, daha hızlı ve konforlu ulaşıma kavuşuyoruz. Projemizin hayata geçmesi trafik yoğunluğunu ve beklemelerin ortadan kaldıracak. Böylece, zamandan 3,8 milyon lira, akaryakıttan 500 bin lira olmak üzere; yıllık 4,3 milyon lira tasarruf sağlayacağız. 202 ton karbon emisyon azalımı sağlayacak çevre yolumuz aynı zamanda, göller yöremizin turizmine de ciddi anlamda canlılık katacaktır” ifadelerini kullandı.

TRAFİK HAREKETLİLİĞİNİ HAFİFLETECEK

Beyşehir’in doğal güzellikleriyle ve kültürüyle Konya’nın nadide ilçelerinden biri olduğunu aktaran AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Açılışını icra ettiğimiz yolun, yaz aylarındaki trafik hareketliliğini hafifleteceğiz. Gembos Yolu ise bölge açısından fonksiyonel bir yapıya sahip” dedi. 15 yıl önce Konya genelinde 200 kilometrenin altında bölünmüş yol olduğunu kaydeden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Şu anda 1200 kilometrenin üzerinde bölünmüş yolumuz var. Bölünmüş yolların can güvenliğini nasıl sağladığını biliyoruz. Beyşehir Çevre Yolu’nun da şehirde ve kırsal alanda kaliteyi artıracak” şeklinde konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ BEYŞEHİR’İ TEKRAR TURİZME KAZANDIRMAK

Beyşehir’in Sultan Alaaddin’in ‘Cennet ya burasıdır ya da buranın altındadır’ dediği yer olduğuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “AK Parti demek hizmet ve ulaşılamayan yolları yapmak demek. Konya-Beyşehir Yolu, Beyşehir’e gelişte çok büyük bir standartlara ulaştı. Gembos Yolu’nun bağlanmasıyla birlikte Antalya’ya yeni bir alternatif yol oluşacak. Yapmış olduğumuz çevre yolu da, Beyşehir’in günlük trafiğindeki yoğunluğu azaltacak bir yol oldu. Ayrıca Beyşehir’de Selçuklu Sarayı Kubadabad Sarayı’nın bulunduğu yer, Türkiye’nin incisi. Beyşehir’imize hizmet etmek için 2014 yılından beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Burada önceliğimiz Beyşehir’i tekrar turizme kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Antalya bağlantısı ile birlikte burada ciddi bir yolcu trafiği oluşacak” diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Bakan Karaismailoğlu'na teşekkür ederek Eşrefoğlu Cami Minberinin minyatürünü hediye etti.

Beyşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık'da El Yapımı balta hediye takdim etti.

Konuşmaların ardından protokol ile birlikte kurdele kesildi ve Bakan Karaismailoğlu çevre yolunda araçla test sürüşü gerçekleştirdi.

Daha sonra AK Parti Beyşehir ilçe teşkilatına gelen Bakan Karaismailoğlu burada partililer ile bir araya geldi. Partililerle istişare yaptıktan sonra Beyşehir esnafını da ziyaret eden bakan, Tarihi Eşrefoğlu Camisini de ziyaret ederek Beyşehir’den ayrıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bakan, Karaismaoğlu’na, Beyşehir’e, Yakışan, Karşılama,
Yorumlar
Haber Yazılımı