Haber Detayı
19 Ekim 2010 - Salı 00:27 Bu haber 5170 kez okundu
 
Balık pişirme derdine son
Arşiv Haberi
Balık pişirme derdine son

                            BEYŞEHİR-Beyşehir’de ev hanımları artık balık temizleme ve pişirme zahmetinden kurtuldu. Evlerde yaydığı ağır koku nedeniyle pek çok evhanımının kabusu olan deniz ve su ürünleri pişirme derdi tarihe karıştı. Beyşehir’de uzun yıllardır deniz ve göl ürünü balıkların satışını yapan Kurt Balıkçılık, yepyeni bir dönemi başlattı. İşyerinin sahibi Abdullah Kurt, bundan böyle isteyen kişilere tezgahlarında satışa sundukları her türlü balığı ızgara ya da bol yağlı tavada pişirme dönemini başlattıklarını söyledi. Beyşehir’de ilk kez başlattıkları uygulamanın büyük ilgi gördüğünü ve özellikle balık pişirme işlemini dert olarak gören evhanımlarını memnun ettiğini belirten Kurt, şu bilgileri verdi: “Artık su ürünlerini evlerde pişirme zahmetini ortadan kaldırıyoruz. Müşterilerimizden gelen talep doğrultusunda tezgahlarımızda taze olarak satışa sunduğumuz her türlü su ürününü sofralarda yemeye hazır hale getiriyoruz. Sazan, levrek, hamsi, palamut, sardalya, istavrit, çipura, alabalık gibi göl ve deniz ürünlerini kiloda 3 liralık ek bir ödemeyle pişiriyor ve servise hazır hale getiriyoruz. İsteyen müşterimizin ise siparişini ev ve işyerlerine kadar teslim ediyoruz” Yeni uygulamanın özellikle piknikçileri piknik alanlarında balık pişirme zahmetinden kurtardığını anlatan Kurt, çalışan ev hanımlarına da büyük kolaylık sağladığını söyledi.  15 dakikada istenen balığı ızgara ya da tavada pişirebildiklerini belirten Kurt, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızı artık balık temizlemenin yanısıra pişirme derdinden kurtarıyoruz. Özellikle memur kesimi bu uygulamadan çok memnun kaldı. Konya’dan ve çevre ilçelerden Beyşehir’e gelip meşhur sazan balığımızdan satın alan müşterilerimiz için de pişirme dert oluyordu. Şimdi onları da bu dertten kurtarmış olduk.”             Beyşehir Gölü’nün ünlü sazanının mısır özü yağı ile dolu kızgın tavada pişirilmesinin gerçek lezzetini ortaya koyduğunu, ancak ızgarada da pişirilebileceğini kaydeden Kurt, “Müşterilerimiz balığı tezgahta görerek, seçerek alıyor. Gözünün önünde temizlendikten sonra, yine 15 dakika gibi kısa sürede pişerken görerek gönül rahatlığıyla sofralarına konuk ediyor. Yani yaklaşık 20 dakika gibi kısa bir sürede balığı mideye indirebilme keyfi yaşıyor. Pişirilmiş balıkla birlikte yanına  ayrıca sosunu da  ilave ediyoruz”dedi.             İşte Kurt Balıkçılık’ta temizlenmiş ve pişmeye hazır hale gelen balıkların kilo fiyatları:             Sazan 7 lira, levrek (senatör) 13 lira, çipura 10 lira, alabalık 7 lira, hamsi 5 lira, sardalya 4 lira, istavrit 5 lira. Ekmek arası balık: 3 lira)
Kaynak: Editör:
Etiketler: balık, pişirme, derdine, son
Yorumlar
Haber Yazılımı