Haber Detayı
06 Ekim 2017 - Cuma 13:28 Bu haber 5036 kez okundu
 
Başkan Akyürek Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına Seçildi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tek aday olarak katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’nda başkanlığa seçildi.
Bölgeden Haberi
Başkan Akyürek Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına Seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile Ankara’da yapıldı. TBB Başkan Vekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, çok önemli bir sorumluluğu yerine getirmek üzere salonu dolduran belediye başkanlarına teşekkür etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinden ayrılan Kadir Topbaş’a bundan sonraki hayatında başarılar dilerken seçimle göreve gelecek belediye başkanı ve ekibine hayırlı olsun temennisinde diledi.

İYİ NİYETLE ÇALIŞANIN İŞİ RAST GİDER

Belediye başkanlığının zor bir iş olduğunu belirten Özhaseki, “Eğer bir belediye başkanı bütün zorluklara rağmen iyi niyetle, aşkla, şevkle işine devam ediyorsa emin olun birçok işi rast gider. Allah yardım eder” dedi. Doğu ile batı arasındaki farkların başında kamu yönetimi anlayışı olduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, “Doğuda merkez vardır. Ama batıda kendi içinde daha rahat hareket edebilen, yetkilerle donatılmış bir belediyecilik anlayışı vardır. Batıda yerelden gelmeyen hiçbir fikir başarılı olamaz. Doğu toplumlarında merkeziyetçi bir yapı vardır. Ülkemizde son yıllarda yerele verilen yetkiler aslında çok özel ve çok hızlı bir değişimin göstergesidir” diye konuştu. Toplantıya katılan bütün belediye başkanlarına teşekkür eden Özhabeki, Türkiye Belediyeler Birliği’nde önümüzdeki dönemin hayırlı olmasını diledi.

BAŞKANLIĞA TAHİR AYÜREK SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından meclisin genel gündemi değerlendirilerek seçime geçildi. Muhalefetin aday çıkarmadığı seçimde tek aday olarak gösterilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek için oy kullanıldı. Seçim sonucu 345 oyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. Oylama 9 tane de geçersiz oy kullanıldı.

BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Bizi aday gösteren ve bize bu göreve layık gören bütün kardeşlerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 1945 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye Belediyeler Birliği’ne geçmişten bugüne hizmet eden bütün başkanlarımıza, Meclis üyelerine, encümen üyelerine teşekkür ederken son birlik başkanımız Kadir Topbaş’a da birlik üyelerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için belediyeler olarak ciddi katkı yapmak durumundayız. Şehirler Türkiye’nin gelişiminin yüzü konumunda. Belediyeler olarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için gayret gösteriyoruz. Tüm belediyeler olarak Büyük Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar çalışma sözü veriyoruz. Bundan sonra da belediyeler arasındaki işbirliğinin gelişmesi, dayanışmanın artması, deneyim paylaşımının sağlanması, aynı şekilde projelerde birlikte hareket etmenin geliştirilmesi gibi birçok konuda çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte görev alan arkadaşlarımız belediyecilik konusunda çok tecrübeli. Onlarla birlikte bundan sonraki süreçte hayırlı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Destekleyen tüm meclis üyelerimize tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı olsun.”

TBB BAŞKANI TAHİR AKYÜREK’İN ÖZ GEÇMİŞİ

1959 yılında Konya’nın Derebucak İlçesi’nde doğan Tahir Akyürek, 2004 yılından bu yana Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Konya Belediyeler Birliği ve Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanı da olan Tahir Akyürek, aynı zamanda Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanı. Akyürek, Dünya Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities – LHC), İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (Organization of İslamic Capitals and Cities – OICC), Tarihi İpekyolu Şehirleri Birliği, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyeti gibi çok sayıda uluslararası kuruluşun yönetiminde Türkiye’yi temsil ediyor.

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ

Bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu tek mahalli idare birliği olan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş, 2002 yılında mahalli idare birliği statüsüne kavuşmuştur. Birlik, 2005 yılından bu yana ulusal ve uluslararası düzeyde belediyeleri temsil etme yetkisine sahip tek mahalli idare birliğidir.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Akyürek, Türkiye, Belediyeler, Birliği, Başkanlığına, Seçildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı