Haber Detayı
09 Mart 2019 - Cumartesi 10:59 Bu haber 4593 kez okundu
 
Başkan Altay Dünya Kadınlar Gününde Şehit Aileleriyle Buluştu
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şehit aileleriyle buluştu.
Güncel Haberi
Başkan Altay Dünya Kadınlar Gününde Şehit Aileleriyle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Konya Şehit Aileleri Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi üyesi şehit aileleri ile buluştu.

ŞEHİT AİLELERİNE MÜJDE

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Başkan Altay, böyle bir günde şehit aileleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Şehit ailelerinin her daim yanında olduklarını kaydeden Altay, “Bugünlerde Konya ile ilgili projelerimizi anlatıyoruz. Dün bu konu netleşti. Şu an TOKİ ile birlikte yapacağımız 1.057 konutun 50 tanesi şehit ailelerimiz için ayrıldı. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili başvurular başlayacak. Daha fazla başvuru olması durumunda şehit ailelerimize kontenjan ayıracağız. Sayı sınırlı diye düşünmeyin. İkinci etaptaki bin konut içinden de kontenjan ayrılabilir” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ailenin ve toplumun temeli olan kadınlara gereken önemin verilmesi halinde geleceğe daha güvenle bakabileceklerini vurgulayarak, düzenlenen etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin güçlü olması için 17 yıldır gece gündüz demeden çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Angı, “Sadece Türkiye değil, tüm mazlum coğrafyaların da umudu ülkemiz üzerinde yoğunlaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın eli ne kadar güçlü olursa Türkiye güçlü olacak. Güçlü bir Türkiye de dünyaya örnek olacak” ifadelerini kullandı. Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, 8 Mart’ta şehit ailelerini yalnız bırakmayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de 8 Mart’ı kendileri ile birlikte yaşayan Başkan Altay ve İl Başkanı Angı’ya teşekkür ederek, “Bu günü şehit annelerine, şehit ve gazi eşlerine, vatan için en sevdiklerini feda eden kadınlarımıza atfettik” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay, Dünya, Kadınlar, Gününde, Şehit, Aileleriyle, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı