Haber Detayı
16 Şubat 2021 - Salı 09:42 Bu haber 4376 kez okundu
 
Başkan Altay: “El Ele Verdik Konya’nın Hayallerini Bir Bir Gerçekleştiriyoruz”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması projesi kapsamında Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı.
Ekonomi Haberi
Başkan Altay: “El Ele Verdik Konya’nın Hayallerini Bir Bir Gerçekleştiriyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması projesi kapsamında Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temel atma programı düzenlendi. Programda konuşan TOKİ Başkan Vekili Ömer Faruk Karabayır, TOKİ olarak Konya’nın imar ve inşasına katkıda bulundukları birçok yatırım yaptıklarını belirterek, “Yeni sanayi sitemizin Konya’ya sunacağı hizmet ve oluşturacağı istihdam çok büyük olacak ve Konya sanayisine güç verecek.” dedi.

KONYA İÇİN TARİHİ BİR AN

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, “Otuz yıldır gündemde olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin dönüşümü için tarihi bir an. Böylesine önemli bir projeyi Konya’mıza kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Bakanımızın şahsına ve ekibine, kıymetli milletvekillerimize, TOKİ Başkanımıza ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

KONYA, TÜRKİYE’NİN EN PLANLI YAPILAŞAN ŞEHİRLERİNDEN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Çatalhöyük ile başlayan yolculuğunda her medeniyette önemli bir şehir olmayı başarmış ender yerleşim yerlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Aslında Konya, geriye dönseniz Türkiye’nin en planlı yapılaşan şehirlerinden birisi. Bugün taşıyacak olduğumuz Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi de aslında çok da konuşulmayan, gündem edilmeyen önemli bir kümelenme hareket alanıydı. Gıda toptancılarından başlayıp Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde Motorlu Taşıtlar Sanayisi, sonrasında manifaturacılar, tekstilciler, kunduracılar, aslında her meslek grubunun öbek öbek çalıştığı bir sanayi alanıydı.” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA TÜRKİYE’YE ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜMLER YAPIYORUZ

“Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, şöyle devam etti: “Seçim döneminde Benim Şehrim lansmanında birçok proje açıklamıştık. Onlardan belki en zoru, mali olarak en yükseği de Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasıydı. Fiziki yapısıyla hem çalışanlara hem de şehrimize hizmet etmekten çok uzak bir durumdaydı. Elhamdülillah bugün gelinen noktada Aslım Bölgesi’nde yeni sanayi sitemizin temelini atıyoruz. Bu, aslında birlikte çalışma ve başarı hikayesidir. Öncelikle esnafımıza teşekkür ediyorum. Konya’da Türkiye’ye örnek kentsel dönüşümler yapıyoruz. Nerdeyse yüzde yüz mutabakatla bu işler yürüyor. Bu da Konya esnafının bereketidir. Esnafımıza, esnaf odası başkanlarımıza birlik başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”

BİRLİKTE EL ELE VEREREK KONYA’NIN BİR HAYALİNİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Başkan Altay, “Burada Büyükşehir Belediyemizin önemli bir hizmeti var. 2 milyon metrekarenin üzerinde bir araziyi, belki bugün piyasa değeri 1,5-2 milyar lirayı bulan bir alanı emlak beyan değeri üzerinden TOKİ\'ye devrettik. Tüm bu işlerin koordinasyonunu sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Konya’nın tüm projelerinde olduğu gibi burada da birlikte Konya’yı geleceğe hazırlıyoruz. Valimizin, milletvekillerimizin, Genel Başkan Yardımcımızın, İl Başkanımızın, TOKİ Başkanımızın katkılarını asla unutamayız. El ele verdik Konya’nın hayallerini bir bir gerçekleştiriyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

KONYA ESNAFI ÇAĞDAŞ ŞARTLARDA BİR SANAYİ SİTESİNE KAVUŞACAK

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Konya’mız için, Konyalı esnafımız için, Konya ekonomisi için son derece önemli olan bu projenin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyorum. İnşallah Konya Yeni Sanayi Sitesi ile birlikte Eski Sanayi ve Karatay Sanayisindeki esnafımız çağdaş şartlarda bir sanayi sitesine kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle bir projeye imza attığı için teşekkür ediyorum. Sayın Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerimi iletiyorum.” sözlerini sarf etti.

BAŞKALARININ HAYAL EDEMEDİĞİ PEK ÇOK PROJEYİ BİZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Yıllardır Konya için bir hayal olan bir projeyi artık hayalden gerçeğe dönüştürmenin anını yaşıyoruz. AK Parti iktidarında zaten başkalarının hayal edemediği pek çok projeyi biz gerçekleştiriyoruz. O yüzden bu konuda emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Bugün kongremiz için Konya’da bulunan son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a da bu hizmetlerde bizim yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Esnafımıza da teşekkür ediyorum. Yeni Sanayi sitemiz hayırlı olsun.” dedi.

MİLLİ SANAYİ STRATEJİMİZİN ALTINI DOLDURACAK ÖRNEK BİR PROJE

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bugün ilimiz açısından bereketli bir gün. Teknolojiye dayalı, çevreye duyarlı bölgesel ve sosyal dengeleri gözeten milli sanayi stratejimizin altını dolduracak örnek bir proje. Bu önemli projenin hayata geçmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanımıza şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Sanayi dönüşümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

DEVRALDIĞIMIZ BAYRAĞI ÇOK DAHA YUKARI TAŞIMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya için hayal olan ama 18 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin tüm hayallerini gerçekleştiren anlayışla Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temelini attıklarını söyledi. Devraldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıma amacı ve gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Bakan Kurum, “Şehirlerimizde vatandaşımızın ihtiyacı neyse o ihtiyaçları gönül birliği içerisinde yapmak üzere gayret gösteriyoruz. Amacımız 2023\'ün, 2053’ün 2071’in Türkiye\'si için esnafımızla, vatandaşımızla bir ve beraber olmak suretiyle çalışmaktır. Bugün de Konya’mızın değerine değer katacak muhteşem bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sabah dükkanı besmele ile açan alın teriyle ekmeğini eve götüren esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

ESNAFIMIZ; DAHA GÜVENLİ, DAHA HUZURLU, DAHA SICAK, DAHA TEMİZ BİR ORTAMDA ÇALIŞMA İMKÂNINA KAVUŞACAK

Şehrin içinde kalan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi sitelerinin şehrin bin yıllık tarihi dokusuna yakışmadığını aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Dahası, esnafımızın, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yeterli cevabı maalesef veremiyordu. Hemen projemizi hazırladık. 4 etaptan oluşan projemizin tamamının ihalesini geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdik. Büyük Konya idealine yakışacak, Konya Yeni Sanayi Sitemizde tam 2.690 sanayi dükkânımız olacak. Bununla beraber, içerisinde oteliyle, lokantasıyla, kuaförüyle, marketiyle, kafeleriyle 134 ticari alan bulunacak. TOKİ Başkanlığımız eliyle 2 milyon 80 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz bu dev proje tamamlandığında; inşallah esnafımız, daha güvenli, daha huzurlu, daha sıcak, daha temiz bir ortamda çalışma imkânına kavuşacak. İnşallah bittiğinde burası bir sanayi sitesinden çok; bir sanayi kompleksi olacak, yeni bir yaşam alanı olacak.”

“SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL, DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLECEK”

Üniversite ve sanayi işbirliğinin en güzel örneğini böyle bir ortamda sanayicilerle birlikte hep beraber ortaya koyacaklarının altını çizen Bakan Kurum, “Konya’mız, Osmanlı döneminde, 3 öğretmen ve 17 öğrenciyle kurulan Konya Hamidiye Sanayi Mektebiyle, geçmişten günümüze adeta bir sanayi okulu olmuştur. Ümit ediyorum ki; burası da bu alanda inşa edeceğimiz meslek lisesiyle, uygulama alanları, eğitim merkezleri ve kurslarıyla bu geleneği geleceğe aktaracaktır. Sadece Konya’da değil, Türkiye’de değil, dünyada örnek gösterilecek bu projemizi, esnafımızın gönül rızasını alarak hayata geçiriyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

BURADA ÇOK GÜZEL ÖRNEK ÇALIŞMA YAPILMIŞ

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı Binali Yıldırım ise, Türkiye’de modern şehircilikte çok güzel işler yapıldığını belirterek, “Bunun yanı sıra şehrin içindeki artık gelişime ve dönüşüme ayak uyduramayan küçük iş yerleri, küçük sanatkârların da değişim ve dönüşüm içinde bir projeye ihtiyacı var. Burada çok güzel örnek çalışma yapılmış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, TOKİ ve tabi esnaflarımız bir araya gelmiş devlet yardımlaşmasıyla bu güzel, bu zor işi başarmışlar. Kolay değil, 2 bin 800 esnafın hepsinin rızasını almak ve böyle bir projeye onları ikna etmek zor bir iştir. Emeği geçen milletvekillerimize, valimize, Belediye Başkanlarımıza, odalarımıza, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Her türlü zorluğa rağmen Konya, ülkemiz için üretmeye devam ediyor. Salgın şartlarına rağmen ihracatta önemli rekorlara imza atan illerimizden birisi de Konya’dır. Konya artık sadece eski yıllarda olduğu gibi tahıl ambarı şehri olarak anılmıyor. Artık savunma sanayinin kümelendiği, diğer iş makinaları ve motorlu araçlar birçok sanayi sektörlerinin yer aldığı, ticareti ile sanayisi ile turizmi ile çok güzel ilerleyen ve gelişen bir şehrimiz olmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından dört etapta tamamlanacak ve toplam 2 bin 690 sanayi dükkanı ile 134 ticari dükkanın yer alacağı Konya Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli dualarla atıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay:, “El, Ele, Verdik, Konya’nın, Hayallerini, Bir, Bir, Gerçekleştiriyoruz”,
Yorumlar
Haber Yazılımı