Haber Detayı
20 Nisan 2022 - Çarşamba 10:58 Bu haber 6006 kez okundu
 
Başkan Çiğdem, “Zabıtamla Kendim Gidiyorum Marketleri Denetlemeye Ceza Kesemiyorum”
HÜYÜK - Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, son dönemde artan hayat pahalılığına ilişkin ülke genelinde fırsatçı olmakla suçlanan marketleri ilçede çok sık denetlemelerine rağmen ceza kesemediklerinden yakındı.
Bölgeden Haberi
Başkan Çiğdem, “Zabıtamla Kendim Gidiyorum Marketleri Denetlemeye Ceza Kesemiyorum”

HÜYÜK - Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, son dönemde artan hayat pahalılığına ilişkin ülke genelinde fırsatçı olmakla suçlanan marketleri ilçede çok sık denetlemelerine rağmen ceza kesemediklerinden yakındı.

Başkan Çiğdem, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın Hüyük ilçesinde düzenlediği il yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Hasan Angı’ya zabıta denetimlerine ilişkin yerel yönetimler olarak yetkisizlikten yakındı.

Market denetimlerinin yetersizliğinden yakınan bir mahalle muhtarının serzenişinin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Hasan Angı’ya konuşması sonrasında Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem konuyla ilgili dert yandı.

“Biz şeffaflaştırdık başkanım ülkeyi, ben zabıtamla kendim gidiyorum denetlemeye, ceza kesemiyorum ki markete. Ticaret Müdürlüğü’ne gönderiyoruz tuttuğumuz tutanağı. Bir daha geri dönüşü oluyor mu, olmuyor mu bilmiyoruz başkanım. Yetkisiziz, buna bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, İl Başkanı Hasan Angı’dan Hüyük ilçesine bekleyen yatırımlar noktasında İl Teşkilatı olarak daha çok destek verilmesi beklentisinde olduklarını da aktardı.

“DEVLETE BORÇLARIMIZI AZALTTIK, PİYASAYA BORCUMUZ YOK”

Hüyük Belediyesi olarak devlete olan borçlarının 15 milyon 510 bin lira olduğunu hatırlatan Çiğdem, göreve geldikten sonra hem İller Bankası kredi borcu hem de devlete olan borçlarını çok aşağı seviyelere indirdiklerini vurgulayarak, “Yerel bilgi sisteminde 3,5 milyon lira olarak gözüküyor. Hem hizmet yaptık, bir taraftan da devlete olan borcumuzu ödedik. Niçin, temiz bir belediye bırakalım, diye. Çünkü, 11 tane belde belediyesi olan bir Hüyük’ün bütün kapanan belediyelerinin borçları yansımıştı Hüyük’e. Sigorta borçları vs. Bunun yanısıra piyasa borcumuz da yok.

O kadar güzel hizmetler yaptık ki, sürekli borçlandıysak da ödedik. Yeni gelirler oluşturmaya çalıştık. Ama, ülke gündemi gibi hiç sıkıntı bizim üstümüzden de geçmedi” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çiğdem, Beyşehir Gölü’ne 31 kilometrelik sahili olmasına rağmen Beyşehir ve çevresi gibi Hüyük’teki üreticilerin de yeterince tarımsal sulamadan istifade edemediğinden yakınırken, hayata geçirmek için çaba gösterdikleri Göz Hakkı Projesi’nin de bir an önce devreye alınması noktasında bölgedeki çiftçilerin büyük bir beklenti içerisinde olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“2019 yılından beri DSİ’ye gider geliriz. Gelendost, Şarkikaraağaç, Isparta’dan gelen mesela Şarkikaraağaç ve Gelendost’ta 83 tane soğuk hava deposu var. Beyşehir Gölü’nden o tarafa giden sular, en yakın göle biziz. 31 kilometre kıyı kenarımız var. Bir türlü suyundan nemalanamıyoruz.

Göz Hakkı diye bir proje yaptırdık. İki yıldır uğraş veriyoruz. 4 kademeden oluşmakta, iki yıldır gündeme gelir, bir etabından bir başlayabilirsek, Isparta il sınırından Beyşehir içine kadar ağaç ormanlarından geçecek. Biz bu kadar göletle bu kadar sırtımızı yasladığımız dağlara oluşturduğumuz göletlerle yılda 220 milyon liralık çilek satıyoruz, diğer ürünler hariç. Bir dönüm çilekle 60 bin 70 bin lira para kazanılıyor burada herkesin tarlası var. Tarlası olmayan yok. Biz de bu tür desteklerle bir katkı sağlamanızı bekliyoruz. Şöyle bir ucundan bir başlasın.

180 bin dönüm yer sulanacak ve o kadar projenin içinde ekonomiye en hızlı getiri sağlayan proje bu proje. Gündemden ötelenmiş değil de, bir etabından başlayalım diye talepler var. Destek olun, inanın 3 kök, 5 kök çilekle başladı bu halk üretime. Şimdi ekonomi ne olmuş, zamlanmış, mazot artmış valla umursamıyor bu insanlar. Çilek de zamlanacak diye bakıyorlar. Bugün bizim bir soğuk hava depomuz yoktu. Adana’dan bir firma geldi, kurdu, önümüzdeki günlerde ilçemize bir meyve kurutma tesisi kurulacak, böyle böyle sanayileşeceğiz. 3-5 işçi derken sayı artacak, yani gelecekten umutluyuz. Ben 13 senedir belediye başkanıyım. Bu seneden umut etmediğim kadar hiçbir seneden umut etmiyorum. Borcum yok, 50 milyonun üstünde nakit para bekliyorum. Param yok ama bekliyorum çünkü umudum var.

Ben diyorum ki, hiçbir köyde kasabada, şehir merkezinde hiçbir şeyi koymayacağım, yapılacak işlerin hepsini yapacağım. Hüyük olarak biraz daha fazla desteğe ihtiyacımız var. 11 belediye kapandığı için.. Ben gittiğim köylerde ekonomiyi konuşturmuyorum. ‘Bak yaptığımız işlerde sıkıntı var mı’ diyorum, ‘yok’ diyorlar…

"TARİHİN EN FAZLA KİLİTLİ PARKE TAŞINI DÖŞEDİK İLÇEMİZE"

Kendi imkanlarımızla geçen sene Kıreli’de 3 milyon liralık sanayi ihalesine başladık, şimdi 12 milyonluk arasta, kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kendimiz arsa üretiyoruz.

Tarihin belki 25 yılın en fazla kilitli parke taşını döşedik ilçemize. 30 milyonluk taş döşemişiz biz. Çevre Bakanımızın destekleriyle de burada yeni meydan düzenlemesine giriyoruz.

Çevre, bina, iyileştirmeler köylerde yine arıtmalar, Tolca, Budak’ta kanalizasyon yoktu, şimdi bitirildi Büyükşehirimiz marifetiyle. Hizmetten yana bir sıkıntımız yok ilçemizde. Bu arada, hemşerilerime de bir müjde vermiş olayım. İki yıldır Hüyük sanayisine taşıyacağız diye uğraşıyorduk. Bir türlü satın almalarını tamamlayamadık. Ticari alan olduğu için kamulaştırma yapamıyorduk. Çevre Bakanımızla görüştük, geçen hafta. Hemen bir hafta içinde kamu yararı çıkarttık, yetkiyi de bize verdi.

Kamulaştırmaya başlıyoruz. 4 bin metrekaresini Büyükşehir, 2 bin metrekaresini biz yapacağız. 6 bin metrekarelik de sanayiye başlıyoruz Hüyük’te. Selki sanayisinde 10 dükkan bitirdik, Kıreli sanayisi Temmuz’da teslim edilecek. Bunları hep kendi imkanlarımızla yaptık.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Çiğdem,, “Zabıtamla, Kendim, Gidiyorum, Marketleri, Denetlemeye, Ceza, Kesemiyorum”,
Yorumlar
Haber Yazılımı