Haber Detayı
05 Mayıs 2018 - Cumartesi 11:49 Bu haber 9666 kez okundu
 
Başkan Özaltun'dan Öğrencilere Mangal Ziyafeti
BEYŞEHİR - Beyşehir’de sık sık gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öne çıkan İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, öğrenci buluşmalarında verdiği sözlerin de sıkı takipçisi oluyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Başkan Özaltun'dan Öğrencilere Mangal Ziyafeti

BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Murat Özaltun’un ilçe merkezindeki son ziyaret ettiği ettiği eğitim kurumu Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

      Bir süre önce biraraya geldiği kız öğrencilerle, okul bahçesinde yeniden buluşan Özaltun, verdiği sözleri yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

        Burada öğrencilere hitaben konuşan Özaltun, “Siz istediniz biz yaptık. Mangal partisi istediniz, kamelya istediniz, ‘okul bahçesine çiçekler dikilsin’ dediniz, biz de yerine getirdik. Şimdi sizin voleybol sahanızı da kauçuk sıcak asfaltla kaplattırarak daha rahat spor yapmanızı oluşturacak bir saha oluşturacağız” dedi.

       Özaltun,  konuşmasında,  AK Parti döneminden önce başörtülü kızların eğitim gördüğü yıllarda yaşadığı sorunlara da değindi. “Ben Selçuk Üniversitesi’nde okurken, tramvaydan inerken başörtülü arkadaşlarımızın başındaki örtüleri alınıyordu” hatırlatması yapan Özaltun, şöyle devam etti: “Yine ben meslek lisesinde okurken imam hatip liselerinin önünü kesebilmek adına kat sayı çıkartılmıştı. Buradaki amaç; hem meslek liselerini, hem de imam hatip liselerinin önünü kesmekti. Allah’a şükürler olsun 18 yıl sonra, 2018’de yani bugün bu okullarda, üniversitelerde, kamunun her yerinde başörtülü kardeşlerimiz var. Başörtüsünün bir zararı var mı bu memlekete?  Başı açık kardeşlerimiz, başörtülü kardeşlerimiz görüldüğü üzere hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. 18 yıl önce hep bir yargı vardı, ‘başörtülüler okuyamaz çalışamaz’ diye, şimdi biz bu tabloyu gördüğümüzde onur duyuyoruz, mutlu oluyoruz. Ama en önemlisi sizlere yarın bu mevkilere geldiğinizde, bu makamları 18 yıl önceki düşüncelere devretmeyeceksiniz. Sizlere bu konuda son derece güveniyoruz. Dolayısıyla biz güçlüyüz Beyşehir’de, Konya’da, Türkiye’de biz her yerde güçlüyüz. Bizlere bu gücü fırsatı veren önce Allah’a sonra Baş komutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve sizlere minnet borçluyuz.”

      Okul idarecileri ve İmam Hatip Liseli kız öğrenciler de, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a ziyaretlerinden ve verdiği sözleri yerine getirmesinden dolayı teşekkür etti.

     Özaltun, belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları ile birlikte ziyaret ettiği okulda, kız öğrencilerle voleybol da oynadı.

       Beyşehir Belediyesi tarafından daha sonra öğrencilere sucuk ekmek ikramında bulunuldu. Özaltun, öğrencilere sucuk ekmek servisini kendi elleriyle yaptı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Özaltun'dan, Öğrencilere, Mangal, Ziyafeti,
Yorumlar
Haber Yazılımı