Haber Detayı
31 Mayıs 2019 - Cuma 14:54 Bu haber 7228 kez okundu
 
Belediyenin Borçlarını Bilboardlarla İlan Etti
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Adil Bayındır imzasıyla bir önceki dönemden devraldığı borçları Beyşehir ilçe merkezindeki billboardlara astırdığı afişlerin yanısıra, kurumun resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından da “teslim aldığımız borçlar” başlığıyla kamuoyu ile paylaştı.
Güncel Haberi
Belediyenin Borçlarını Bilboardlarla İlan Etti

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi, Belediye Başkanı Adil Bayındır imzasıyla bir önceki dönemden devraldığı borçları Beyşehir ilçe merkezindeki billboardlara astırdığı afişlerin yanısıra, kurumun resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından da “teslim aldığımız borçlar” başlığıyla kamuoyu ile paylaştı. Duyuru ve paylaşımlarda, 31 Mart 2019 tarihi itibariyle Beyşehir Belediyesi’nin mevcut personel durumu ve 2014-2019 yılları arasında satılan gayrimenkullerin raporu da yer aldı.

Yapılan duyuru ve paylaşımlarda 31 Aralık 2018 tarihinde Beyşehir Belediyesi’nin mevcut borç da yansıtılırken, 31 Mart 2019 tarihi itibariyle borç yükünde gelinen son durum da yer aldı.

Bu kapsamda, Beyşehir Belediyesi’nin 31 Mart 2019 tarihi itibariyle İller Bankasına olan borcunun 5 milyon 748 bin, resmi kurumlara  olan borcunun 11 milyon 999 bin, esnafa olan borçlarının 18 milyon 993 bin lira, personel borç durumunun 2 bin 588 lira olduğu ve toplamda 36 milyon 744 bin 443 liralık bir borç yükünün önceki dönemden devralındığı duyuruldu.

“AMACIMIZ KİMSEYİ RENCİDE ETMEK DEĞİL”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi’nin gelirlerini, giderlerini yapılan borçları yaptıkları tetkikler ve bir denetmen marifetiyle yapılan çalışmayla ortaya çıkardıklarını belirterek, “Amacımız kimseyi rencide etmek, kimseyi incitmek değil. Benim kendim 5 sene görev yaparken her yıl sonu yapılan harcamaları, yapılan hizmetleri halka anlatmak, hesabını vermek boynumuzun borcu diyerek yaşadım ben.  Geçmiş 3 dönem belediye başkanlığı görevi yaptığım zamandı bunlar. Halkımıza her yıl sonunda, her 31 Mart’ta ne yapılmış, ne yapılmamış, ne harcanmış, giderimiz ne kadar, gelirimiz ne kadar bunların bilgisini verme konusunda boynumun borcu olarak yaşayacağım. Şimdi biz teslim aldığımız belediyenin bütün borçlarını gerek medya yoluyla, gerek sosyal medya yoluyla, gerek bilboardlara astığımız levhalarla halkımızı bilgilendirme yoluna gittik. Bu benim için mazeret değildi, ben o borcu görerek bilerek geldim. Ben bu işin içinden çıkacağımı da biliyorum. Nasıl çıkılacağını da biliyorum. Onunla ilgili bizde bir moral bozukluğu yok. 36 trilyon, artı gelecek faizler ile bizim bir 43 trilyonumuz var. Müteahhitler ile beraber toplanan bir 15 milyona yakın bir bedeli hiç gündeme bile getirmedim. Çünkü hukuki bir süreç içinde müteahhitler birliği derneği belediyemiz adına dava açmış durumda. Ben onu nihai kararı çıkmadığı için gündeme bile almadım. Yani belediyemizin ekonomik yönden çok rahat olduğunu söyleyemem. Büyük çaplı bir borç yükü ile karşı karşıya olduğumuzu söylerim. Ama bu beni ürkütecek bir şey değildir. Ben söz verdim, yaparım. Beyşehir’imin beklediği hedeflere israfın yolunu keserek,  kaynaklarını iyi değerlendirerek devletim ile diyaloglar kurarak ben bu işin içinden çıkarım” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Belediyenin, Borçlarını, Bilboardlarla, İlan, Etti,
Yorumlar
Haber Yazılımı