Haber Detayı
03 Mart 2020 - Salı 16:38 Bu haber 4845 kez okundu
 
Beyşehir Belediye Meclisi ToplantısıÜzümlü’de halka açık olarak gerçekleştirildi
BEYŞEHİR - Beyşehir tarihinde ilk olarak taşra mahallelerde yapılan belediye meclis toplantısının Mart ayı oturumu, Üzümlü Mahallesi Hamza Fatma Taşyağan Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediye Meclisi ToplantısıÜzümlü’de halka açık olarak gerçekleştirildi

BEYŞEHİR - Beyşehir tarihinde ilk olarak taşra mahallelerde yapılan belediye meclis toplantısının Mart ayı oturumu, Üzümlü Mahallesi Hamza Fatma Taşyağan Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Beyşehir belediye meclis toplantılarının bundan sonra halka açık olacağı ve ilçeye bağlı mahallelerde yapılacağı bildirildi. Altı gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını Beyşehir Belediye Başkan Adil Bayındır yaptı. Yeni bir adedi başlattıklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu.

Yerel yönetimler kapsamında vatandaşların sıkıntılarını ve meclisin alacağı kararları halk ile el ele olacaklarına, bundan sonraki Belediye meclis toplantılarının taşra mahallelerde yapılacağını belirterek buradaki amacın meclis toplantılarının halka açık yapılması, vatandaşlarla istişarelerde bulunarak, birlik ve beraberlik çerçevesinde çözüm üretmek olduğunu söyledi.

Bayındır, “Gün birlik olma günüdür!”

Başkan Bayındır açılış konuşmasında birlik ve beraberlik konusunu vurgulayarak şunları söyledi, “Ülkemizde yaşanan badireleri hiç istemiyoruz, epeyce de üzülüyoruz, ama bu vatan bizim. Türk milleti devletsiz olamaz. Birlik içinde dirlik içinde, önümüz de hangi bela varsa o belayı yok etmek, bir olmak bütün olmak ve vatan sathında tek ağız olmak zorundayız. Türk milleti 16 devlet kurmuş, büyük imparatorlukları görmüş ama en enteresanı bizim devletlerimizi dış güçler yıkamamış.  Birbirimize düştüğümüz gün, birbirimizin ayağını çektiğimiz gün,  devletlerimiz parçalanmış ve bölünmüştür. Büyük düşünen ve gelecekte bu milletin hakkında nasıl geliriz diye plan yapan, hesap yapanlar o devletlerimizin sonunu kendileri getirememiş. Ama maalesef biz birbirimize düşerek getirmişiz. Bunun örneklerini yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk milletinin, şerefidir, şanıdır, namıdır. Allah bizi birlikten ayırmasın. Devletimizin birliğini bütünlüğünü bozdurmasın. Hep beraber siyasal ayrılıklarımız olabilir, onu içimiz de çözeriz. Gün bir olmak günüdür. Türk silahlı kuvvetlerimiz şuan Suriye’de mücadele ediyor.  Bir bela var başımızda efendim bu bizi niye ilgilendirir diyemeyiz. O bizi ilgilendiriyor. Zira oradaki belanın hakkından gelemezsek, onu oradan kazımaz isek boş ver sınırımızın ötesini dersek, bu vatan zarar görür. Bende bu görüşte olduğumu belirtmek isterim. Bu dış mihraplar, emperyalist güçler hiç alakaları olmadığı halde, kilometreler ötesi denizler ötesinden gelip, benim burnumun dibinde ki yeri kendince planları içinde bölmeye, orada yeni bir hesabın içinde olmaya, başlamışsa Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti seyredemez diyorum. Allah ordumuzun devletimizi yöneten cumhurbaşkanından hükümetimize kadar bütün devlet büyüklerimizin ve milletimizin yardımcısı olsun diyorum. Sözümü şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet yaralılarımıza da şifa dileyerek, meclisi açıyorum.”

Siyasi partilerin meclis üyelerinden birlik ve beraberlik mesajı

Yapılan meclis toplantısında siyasi partilerin meclis üyeleri 27 Şubat’ta İdlib’de Türk askerlerine yönelik yapılan saldırının ardından Bahar Kalkanı Harekatı'na ilişkin, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Toplantıda sırayla söz alan AK Parti meclis üyesi Eyüp Özpınar mesajında, “Bundan 100 sene önce yaşadığımız olayları bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman,  koskoca bir imparatorluk Emperyal güçler tarafından parçalandı. Türkiye Cumhuriyeti Türkler yok edilmek istendi ama yine biz, tarihimizden aldığımız güçle genlerimizden aldığımız güç ile Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduk.  100 sene önce bize kurulan tuzaklar unutulmuş değil, ortadan kaldırılmış değil, 100 sene önceki Osmanlı coğrafyasının, küçültülmüş parçalanmış halini tekrar parçalamak tekrar yok etmek üzere zihinlerinde, haritalarında planları aynen devam ediyor. Suriye’nin haritalarına baktığımız zaman Hatay’ın kendisinde gösteriyor. Amerika’daki İngiltere’deki Fransa’daki birçok haritaya baktığımız zaman doğu Anadolu’yu farklı ülkelerin toprağıymış gibi haritalıyor.  Bu nedir? Onların zihinlerindeki bize kesmiş oldukları roldür. Binlerce yıldır tarihe yön veren milletin evlatları olarak, zaman zaman yıkıldık zaman zaman yok olmanın eşiğine geldik, ama her zaman düştüğümüz yerden kalkmasını bildik, küçüklü büyüklü devletler kurduk, tarihe yön verdik.  Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır ve tarihe yön verecektir.  Ne İngiliz’in oyununa ne Rus’un oyununa ne büyük İsrail idealine kesinlikle ve kesinlikle engel olacaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) meclis üyesi Ümit Gülol ise mesajında, “Milliyetçi Hareket Partisi, adına da İdlib şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı Mehmetçik kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Türkiye cumhuriyeti her türlü askeri müdahale hakkının ve mücadele kararının haklı ve meşru olarak görmekte olduğumuzu beyan etmekteyim. Sonunu hazırlayan alçak Esad hain saldırılarının en ağır şekilde almalı ve alacaktır. Türk milletine silah çevirmenin, bomba atmanın sonuçlarını en acı şekilde karşılığını bulduracağız. Milli güvenliğimizin teminatı maksadıyla, bulunduğumuz alanlarda karşımıza kim çıkarsa çıksın doğduğuna pişman edilecektir. Bugün oldukça hassas ve nazik bir dönemde siyasi polemiklerle oyalanmak, ahlaken sorunlu tartışmalarla meşgul olmak, vatanseverlik Türkiye sevgisiyle tevil edilmeyecektir. Gün birlik, bir olma beraber olma, birlikte aynı cephede, aynı şuur ve aynı ruhta bulunma günüdür.  Kimin hangi siyasi anlayışının hangi fikri ve ideolojik akımın mensup olduğunun bu anlamda hiçbir önemi kalmamıştır. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesinde, cesaretle kucaklaşmak çok mühim bir zorunluluktur. Bütün Türk vatandaşların seferberlik ruhuyla yeni bir milli mücadelede ortak payesinde kenetlenmesi, mukadderatımızın istikametimizi çizecek istiklal ve istikbal meselesidir. Biriz, diriyiz hep birlikte güçlüyüz, aşılmaz son kaleyiz, yılgınlık asla yok umutsuzluk yok,  taviz ve teslimiyet kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken, yaralı kardeşlerimize şifalar teminle ediyoruz. Şehitler hepimizindir, alınacak intikam hepimizin namusuna emanettir başımız sağ olsun,  vatan sağ olsun, zalimlere hainlere lanet olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi (CHP) Reşat Tekin Suriye’deki savaş yüzyılın savaşı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı. Tekin, “Nasıl kurtuluş savaşı ile mücadele ettiysek şimdi de mücadelelerimizi devam ettireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları halkla beraber omuz omuza vererek o gün ki Türkiye’yi işgal eden güçlerin hepsini defetti. Bu Suriye meselesi aslında bir bahanedir. Bu hareket Türkiye Cumhuriyetine yapılan bir harekettir. Bunun türlü oyunları oynanıyor. Güvenmeyeceğiz, mücadelemizi yapacağız, bu sıkıntıları içerisinde hep beraber çıkacağız. Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasilerin birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket ederek devletimizin yanında yer almalıyız. Birlikte bu sıkıntıdan aşacağız. Elbette ölümlerde olacak, yaralılarda olacak, ekonomik sıkıntılarda olacak ama bu bayrak inmeyecek bu ezan susmayacak ve bu toprakları koruyacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder Mustafa kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını ve Suriye’de vermiş olduğumuz şehit kardeşlerimize yaralılara hepimizin başı sağ olsun kabirleri cennet mekânları olsun.”

İyi Parti Meclis Üyesi Mehmet Usta ise diğer parti üyelerinin dediklerini destekleyerek devletin atacağı her adımda birlikte olacaklarını belirtti. Usta yaptığı konuşmada, “İdlib ve Suriye’deki bu savaştan dolayı herkes gibi üzüntülü olduğumuzu belirtmek isterim. Siyasiler olarak tek vatan olduğumuzu, tek bayrak olduğumuzu ve tek millet olduğumuzu tekrar bildiriyorum.” Şeklinde birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediye, Meclisi, ToplantısıÜzümlü’de, halka, açık, olarak, gerçekleştirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı