Haber Detayı
31 Mayıs 2018 - Perşembe 10:05 Bu haber 5610 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi, Camileri de Unutmadı
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir’de yine bir ilki gerçekleştirerek ilçe sınırları içerisinde yer alan ve geçmişte yerel yönetimler tarafından hiç el atılamayan camilerin bakım, onarım, çevre düzenlemesi gibi pekçok çalışmayı hayata geçirdi.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi, Camileri de Unutmadı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde bulunan bakım onarım isteyen, çevre düzenlemesi gereken camilerde birçok hizmet ve çalışmaya imza attıklarını söyledi.

         Beyşehir'de vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmek ve ibadet için kullandığı camilere, mahalle muhtarlıklarından gelen talepler üzerine Belediye marifetiyle el uzattıklarını ve ihtiyaç olan hizmetleri yaptıklarını anlatan Özaltun, “Camilerimizde bu çerçevede  ibadethanelerimizin çevre duvar, şadırvan, tuvalet, peyzaj düzenlemesi iç ve dış cephesinin boya badana yapılması, kazan ve güneş enerji paneli gibi ısıtma sistemi desteği, parke döşenmesi, parke tamiratı, kapı yapımı, çatı tamiratı,  baca yapımı, ferforje yapımı, bina içi tadilat, cami içi laminant kaplaması, şadırvan ve çeşme onarımları, minareye malzeme yardımı gibi pek çok çalışmayı gerçekleştirdik, katkıyı sunduk. İlçemizde Belediye olarak el attığımız  sadece camiler değil, Kur’an Kursları da oldu. Öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’in öğretildiği kurslarımızın hizmet binalarında da ihtiyaç duyulan birçok destek ve katkıyı Belediye olarak sunmaya çalıştık. Bünyesinde Kur’an Kursu olan bir camimizin bahçesine ise oyun parkı kurduk. Ayrıca, camilerimizin temizlik faaliyetlerine de Belediye olarak el attık. Camilerimizin temizliği için oluşturduğumuz mobil temizlik ekibi ile özellikle ramazan aylarında ve ihtiyaç duyulan zamanlarda vatandaşlarımızın dini vecibelerini daha temiz ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmesi için  ibadethanelerimizdeki bu temizlik çalışmalarına da destek sağladık” dedi.

        Özaltun, bu çerçevede Belediye olarak Bayat Mahallesi Camisi, Yunuslar Mahallesi Camisi, Gökçekuyu Mahallesi Camisi, Çiçekler Mahallesi Camisi,Yukarı Esence Mahallesi Camisi, Hacıakif Mahallesi Camisi, Beytepe Mahallesi Camisi ve Kur’an Kursu, Avdancık Mahallesi Camisi, Çiçekler Mahallesi Camisi, İsaköy Mahallesi Camisi, Yeşildağ Mahalesi Camisi, Çiftlik Mahallesi Camisi, Emen Mahallesi Camisi, Hüseyinler Mahallesi Camisi, Sadıkhacı Mahallesi Kur’an Kursu, Kurucuova Mahallesi camisine katkı ve destek sunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi,, Camileri, de, Unutmadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı