Haber Detayı
27 Haziran 2018 - Çarşamba 12:05 Bu haber 9203 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Tam Entegre Mezbahane
BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Doğanbey Mahallesi’nde yapımı devam eden tam entegre modern mezbahanın tamamlandığı belirtildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Tam Entegre Mezbahane

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, büyükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Doğanbey Mahallesi’ne Beyşehir Belediyesi olarak tam entegre modern bir mezbahane kazandırdıklarını söyledi.

     İlçenin canlı et ve sucuk üretimi ile ünlü yerleşim merkezinde bu sektörü daha da ileri noktalara taşıyabilmek için Beyşehir Belediyesi olarak başlattıkları çalışmaların meyvesini vermeye başladığını anlatan Özaltun, Doğanbey’e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da istediği norm ve standartlara uygun daha modern bir tam entegre tesis kazandırmak için göreve geldikten hemen sonra kolları sıvadıklarını dile getirdi.

         Yeni tesis projesinin hayata geçirilmesi için eski mevcut mezbahanenin yıkıldığını ve yeni bir mezbahane yapılması için çalışmalara başlandığını vurgulayan Özaltun, şu bilgileri verdi: “Yeni mezbahanemizin inşaat çalışmaları tamamlandı. Günlük 30 büyükbaş hayvan kesim kapasiteli olarak inşa edilen tesisimizin bodrum kısmında sakatat işleme odaları ve mutfak yer alıyor. Toplamda 5 bin 670 metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesiste, gerçekleştirilen ihalenin ardından yapımı başlayacak olan 30 ton kapasiteli olarak arıtma tesisi de olacak. Beyşehir Belediyesi olarak arıtma tesisinin de yapılmasıyla birlikte bu tesisimizi ya uzun vadeli olarak bir işletmecimize kiraya vereceğiz ya da satışa sunarak Belediyemize yeni bir gelir kaynağı yaratabileceğiz. Bu konuda, meclisimizden her iki alternatif için de onayı almış bulunuyoruz. İlçemize ve Doğanbey Mahallemize yeni mezbahanemiz hayırlı olsun.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Tam, Entegre, Mezbahane,
Yorumlar
Haber Yazılımı