Haber Detayı
20 Kasım 2018 - Salı 10:44 Bu haber 5462 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Vatandaşlara Sıcak Süt İkramı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Mevlid kandili dolayısıyla camilerde programlar düzenlenirken, tarihi Eşrefoğlu Camisi de en kalabalık günlerinden birisini yaşadı.
Güncel Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Vatandaşlara Sıcak Süt İkramı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Mevlid kandili dolayısıyla camilerde programlar düzenlenirken, tarihi Eşrefoğlu Camisi de en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Namaz kılıp dua eden vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahiler ile kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Beyşehir’de, İlçe Belediyesi tarafından mübarek mevlid kandili münasebetiyle vatandaşlara sıcak süt ikramında bulunuldu.

İdrak edilen mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin önünde yerini alan Beyşehir Belediyesi’nin ikram çeşmesi musluklarından sıcak süt aktı. Camideki programın sona ermesinin ardından çıkışta vatandaşlara Belediye görevlileri tarafından sıcak süt ikram edildi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Belediye olarak kandil gecelerinde cami çıkışlarında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunmayı artık gelenek haline getirdiklerini vurgulayarak, “Mevlid Kandili münasebetiyle de Eşrefoğlu Camimizde vatandaşlarımıza Peygamber Efendimizin (SAV) sevdiği ve ikram ettiği gıdalardan süt ikram ettik. Hazreti Peygamberimizin kainatı şereflendirdiği gün olan mevlid kandilinde, yeryüzü O’nun nuruyla aydınlanmış, insanlık ve barış huzur bulmuştur. O’nun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalıyız. Bu anlamda tüm İslam aleminin ve milletimizin, hemşerilerimizin kendilini tebrik ederken, bu mübarek gecenin başta aziz vatanımız olmak üzere bütün milletimiz ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını, daha nice kandillere sağlık içerisinde kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Vatandaşlara, Sıcak, Süt, İkramı,
Yorumlar
Haber Yazılımı