Haber Detayı
25 Kasım 2021 - Perşembe 16:36 Bu haber 4859 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesinden Kadın İstihdamına Destek
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Belediye tarafından 100 bin çilek, 12 bin lavanta fidanı toprakla buluşturulacak.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Belediyesinden Kadın İstihdamına Destek

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Belediye tarafından 100 bin çilek, 12 bin lavanta fidanı toprakla buluşturulacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır'ın direktifleri doğrultusunda "Hep birlikte üreten Beyşehir" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Beyşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Belediye'ye ait tarımsal alanlarda çilek ve lavanta bahçeleri oluşturuluyor.

Beyşehir Belediyesi'nin bünyesinde yer alan 102 bin metrekarelik arazide yaklaşık 100 bin çilek fidanı, 10 bin metrekarelik alanda ise 12 bin lavanta fidesinin toprakla buluşturulması çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı açıklamada, oluşturulan bahçelerde kadın istihdamına yönelik de yürütülen mesai çerçevesinde fidan dikimlerinin sürdüğünü belirterek, "Konya Büyükşehir Belediyemiz de projeye çilek ve lavanta fidanı desteği sağlıyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a ve ekibine teşekkür ediyorum. İlçemizde yürütülen bu proje ile hem üretim yapmak isteyen kadınlarımıza istihdam sağlamayı hem de bölgemizdeki çilek ve tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilip yaygınlaşmasını hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesinden, Kadın, İstihdamına, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı