Haber Detayı
10 Eylül 2018 - Pazartesi 13:02 Bu haber 10024 kez okundu
 
Beyşehir Bisiklet Festivali Sona Erdi
BEYŞEHİR - Beyşehir’de bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Geleneksel Bisiklet Festivali sona erdi. Festival kapsamında düzenlenen Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu’nun ikinci etabı yağmur engeline takıldı.
Spor Haberi
Beyşehir Bisiklet Festivali Sona Erdi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Bisiklet Topluluğu işbirliği ile bisiklet sporunun sevdirilmesi ve Beyşehir Gölü Milli Parkı ile çevresinin ilçeye dışarıdan gelen bisiklet tutkunlarına tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu’na 3’ü İsveç ve Avustralya olmak üzere Türkiye’nin 26 ilinden Beyşehir’e gelen toplam 130 bisiklet tutkunu katıldı. Tur kapsamında Beyşehir’e gelen ve motosikletleriyle Avrupa’nın 13 ülkesini gezen ve gittiği her yerde birer ağaç diken Su Sezer ve Berkay Sert ikilisi de etkinliğe bisikletlilerin en önünde yer alarak katılımıyla renk kattı.

      Konya ve Isparta ili sınırında yer alan 167 kilometre mesafeli parkurdan oluşan iki gün süren bisiklet turu Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanında verilen startla başladı. Turun ilk gün etabında toplam 80 kilometre boyunca pedal çeviren bisiklet tutkunları, geceyi Beyşehir-Gölyaka Kızıl Kilise mevkisinde çadırlarla kurulan kampta geçirdi. Burada düzenlenen kamp ateşi etkinliğine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da katılarak bisikletçilerle sohbet etme imkanı buldu.

          Turun ikinci etabı olan 87 kilometrelik bisiklet turu ise gece başlayıp sabaha kadar devam eden, sabah saatlerinde de süren yağmur nedeniyle yapılamadı. Yağmur engeli sebebiyle katılımcıların bisikletleri Belediye’ye ait kamyonlara nakledilerek taşınırken, turu tamamlayamayan bisiklet tutkunları otobüslerle yoluna devam edebildi. Bazı bisiklet tutkunları devam eden yağmura rağmen yağış altında pedal çevirerek 167 kilometrelik turu tamamlamayı başarırken, diğer katılımcılara ise  güzergah üzerinde ziyaret ettikleri Sonsuz Şükran Köyü’nde katılım belgeleri verildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Bisiklet, Festivali, Sona, Erdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı