Haber Detayı
27 Mayıs 2017 - Cumartesi 11:01 Bu haber 5674 kez okundu
 
Beyşehir Camilerinde Mobil Temizlik
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, mübarek ramazan ayı öncesinde ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan camilerin genel bir temizlikten geçirilmesi için seferber oldu.
Güncel Haberi
Beyşehir Camilerinde Mobil Temizlik

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak ilçe genelinde bulunan tüm cami ve ibadethaneler için mobil temizlik hizmeti dönemini başlattıklarını söyledi. Belediye bünyesinde yer alan bir minibüsün üzerine giydirme yapıldıktan sonra mobil cami ve ibadethane temizleme aracı haline dönüştürüldüğünü belirten Özaltun, bu araçla ramazan ayı öncesinde vatandaşların dini ibadetlerini camilerde daha temiz ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmeleri adına temizlik faaliyetleri yürütmeye başladıklarını söyledi.

        Beyşehir Belediyesi olarak kutsal mekan olan cami ve ibadethanelerin iç ve dış mekan temizliğine büyük önem verdiklerini ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, bu kapsamda belirli bir periyot halinde cami çevresinde genel bir temizlik ve bakım çalışması yapmayı sürekli hale getirdiğini vurgulayan Özaltun, cami bahçelerine ibadet için gelen vatandaşların istifade etmesi için de kamelya ve banklar yerleştirdiklerini hatırlattı. Mübarek ramazan ayı öncesinde de camilerin iç mekanı için harekete geçtiklerini ve oluşturdukları mobil cami ve ibadethane temizleme aracı ile oluşturdukları ekibin, ibadethanelerde temizlik çalışması başlattığını söyledi. Bu temizlik çalışmasının ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan tüm ibadethanelerde ramazan ayı boyunca ihtiyaç oldukça devam edeceğini, ramazan ayı sonrasında da belli bir takvim içerisinde bu faaliyetlerin yürümeye devam edeceğini vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti: “İlçemizde bulunan tüm ibadethanelerin çevre ve bahçelerinin temizlenmesinin ardından iç temizliği ve dezenfekte çalışmaları için de yeni hizmete giren mobil aracımızla birlikte büyük bölümü kadın çalışanlardan oluşan özel bir ekip oluşturduk.

Bu kapsamda, bizler için kutsal bir mekan olan camilerimizdeki halılar özel makinelerle yıkanıp temizlenirken, ibadethanenin müştemilatında yer alan ayakkabılıklar, kapı, duvar, ayna ve camlar da silinerek genel ve kapsamlı bir temizlik çalışması yürütülüyor. Bunun yanısıra, cami önleri ve girişleri, şadırvan ve abdest alma yerleri ile tuvaletlerin genel temizlikleri de büyük bir özenle yapılıyor. Camilerimizde temizlik çalışmasının sonlanmasının ardından ortama  hoş bir koku bırakması için de gül suyu sıkılıyor. Beyşehir halkımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri adına bu tür faaliyetlerimiz durmadan devam edecek. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, milletimizin ve ilçemiz halkının mübarek ramazan ayını tebrik ediyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, Camilerinde, Mobil, Temizlik,
Yorumlar
Haber Yazılımı