Haber Detayı
01 Nisan 2022 - Cuma 10:50 Bu haber 7463 kez okundu
 
Beyşehir'de 12 Hafize Taç Giydi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Hafize için taç giydirme töreni düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de 12 Hafize Taç Giydi

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Hafize için taç giydirme töreni düzenlendi.

Beyşehir Müftülüğü tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Eşrefoğlu Mehmet Yardım Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayıp belge almaya hak kazanan 12 Hafize biraraya geldi.

Törende konuşan Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek, İlçe Müftülüğü’nün Kur’an Kursu hizmetleri hakkında bilgiler verirken, Beyşehir’de iki farklı Kur’an Kursu olduğunu hatırlatarak, “Bu kurslarda toplam öğrenci sayımız 100 civarındadır. Öncelikle bu gençlerimiz çok zor, çok çetin bir yoldan yürüyerek, nefsi, şeytani, sosyal medyanın tüm engellemelerine rağmen bu başarıyı elde ettiler. Kendilerini öncelikle tebrik ediyorum, çok zoru başardılar.Aileleri, hocaları büyük emek verdiler. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Konya İl Müftüsü Doç.Dr. Ali Öge de, bu tür hafızlık programları ve icazet merasimlerinin kendilerini oldukça heyecanlandırıp maneviyatı üst noktaya taşıdığına dikkati çekerek, “Ve insana zevk veriyor, gururlanıyoruz, ümitleniyoruz, gençliğimizden ümitvar oluyoruz, ‘elhamdülillah’ diyoruz, ‘geleceğimiz daha güzel günlerde yeşerecek’ diye… Bu kızlarımız bu Kur’ana hizmet eden, ezberleyen, gecesini gündüzüne katan yavrularımız bize doğrusu böyle gönlümüze ferahlık veriyor” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Hafizelere hocaları tarafından taçları giydirilerek, belgeleri verildi.

Törene, Hüyük İlçe Müftüsü Seyit Ali Gündüz, Derebucak Müftüsü Gökhan Becerikli, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, daire amirleri, hafizelerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 12, Hafize, Taç, Giydi,
Yorumlar
Haber Yazılımı