Haber Detayı
28 Haziran 2020 - Pazar 17:20 Bu haber 5760 kez okundu
 
Beyşehir'de 2020 YKS Sorunsuz Tamamlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçemizde 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üç oturum halinde başarı ve huzur içerisinde gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de 2020 YKS Sorunsuz Tamamlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçemizde 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üç oturum halinde başarı ve huzur içerisinde gerçekleştirildi.

BEYŞEHİR – Beyşehir’de üniversite girmek için başvuran yaklaşık 2300 aday, Cumartesi günü sabah oturumunda Temel Yeterlilik Testi (TYT), Pazar günü sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Pazar öğleden sonraki oturumda Yabancı Dil Testi (YDT)’de ter döktü.

Bu yıl sınavlar koronavirüs Kovid-19 salgını nedeniyle, YKS'nin her oturumunda, koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için görevliler tarafından yönlendirildi.

Beyşehir ÖSYM Koordinatörü ve SÜ Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Acar: Beyşehir’de gerçekleştirilen sınavlarda her hangi bir sorun yaşanmadığını belirtti. Acar,  “YKS sınavlarının ilçemizde gerçekleştirilmesi, hem Beyşehir’de yaşayan liselerden mezun öğrencilerimiz ve hem de aileleri açısından son derece faydalı ve mutluluk verici olmuştur. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin iki gün süren sınavlar için Konya’ya gitmelerine gerek kalmadan Beyşehir’de sınava girme imkânlarının olması, onların sınav başarılarına ve sınavların huzur içerisinde gerçekleşmesine önemli katkı sağlamıştır. Konya ilimizin güzide şehri mavi ve yeşilin bir arada olduğu şehri Beyşehir, bu önemli sınav görevini başarıyla ve sorunsuz olarak gerçekleştirmiştir.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 2020, YKS, Sorunsuz, Tamamlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı