Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 14:00 Bu haber 4044 kez okundu
 
Beyşehir’de 251 Şehit Anısına 251 Fidan Dikildi
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 15 Temmuz şehitleri için 251 fidan dikildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 251 Şehit Anısına 251 Fidan Dikildi

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 15 Temmuz şehitleri için 251 fidan dikildi.

Orman İşletme Müdürlüğünce 15 Temmuz şehitleri adına Gökçimen Mahallesinde oluşturulan hatıra ormanında gerçekleştirilen programda, 251 çam ve sedir fidanları toprakla buluşturuldu.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan böylesine anlamlı bir projenin gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren İlçe kaymakamı Yusuf Özdemir ise açıklamasında; “Herkesin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 gecesi karanlık bir gece, bu gecede ülkemize yöneltilen büyük bir tehdit olmuş. Bu tehdidi Türk milleti bertaraf etmiştir. O gece de FETÖ’ye karşı mücadele içinde olan Türk milletinden aralarından 183Ü sivil olmak kaydıyla toplam 251 şehit bu vatan için şehit olmuştur. Bunun yanında 2194 de gazimiz oldu. İşte o gece gerek sivil, gerekse de asker, polis toplamda 251 şehit sayısı kadar bugün burada ağaç diktik. Temel hedefimiz gelecek neslimize ortak bir bilinç yerleştirmek. 15 Temmuz ruhunu yerleştirmek. Orman İşletme müdürümüz hazırladığı 251 şehidimizin adına 251 ağaç dikerek, ortak bilinci hem bu dönemde hem de gelecek kuşaklarımıza aktarmak gayreti içinde olacağız” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’da yaptığı açıklamada; Devlet olmadan milletin olmayacağı felsefesine inandıklarını söyledi.

Başkan Bayındır, “2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz karanlık gecesine bir cevap olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inin birliğine, bütününe musallat olan hainlere cevap olsun diye bugün burada, 251 şehidimiz için ağaç diktik. Bizler Devlet birliği içinde olursak devlet millet kaynaşmasını iyi yaşayabilirsek, devlet ilelebet payidar kalacaktır. O nedenle Türk milletinin asaleti bu konuda tartışılmaz. Darbelere hayır demokrasiye ve cumhuriyete evet diyenlerdeniz. Bu vatan bizim. Devletimizi, demokratik yolla seçilmiş yöneticilerinde yönetim esnasında hainlikler oldu mu evet oldu. Bunun örneği çok yakın bir zamanda 15 Temmuz gibi kara bir gece yaşadık. O nedenle seçilenler seçimle gelmeli, devlet büyüklerinde ve yönetenlere bağlılığımız ilelebet olmalıdır. Çünkü biz, devlet olmadan millet olmaz felsefesine inananlarız. Dolayısıyla bugün 251 vatan evladının şehadetine bir katkımız olsun. Onların emekleri boşa gitmesin. Bizden sonraki nesillerde unutmasın bilsin diye bugün bu programı yaptık. Bütün devlet ricali olarak, devlet kadroları olarak, halkı ve devleti temsil edenler olarak bir aradayız. Doğru iş yaptık ve doğru yapmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz ve kurum amirleri katıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 251, Şehit, Anısına, 251, Fidan, Dikildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı