Haber Detayı
29 Ekim 2018 - Pazartesi 14:14 Bu haber 6922 kez okundu
 
Beyşehir’de 29 Ekim Coşkusu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet Bayramı’nın 95.yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de 29 Ekim Coşkusu

BEYŞEHİR - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, 28 Ekip Pazar günü Atatürk Anıtına çelenç sunumu ile başladı.



İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kaymakamlıkta tebrikleri kabul ettiler.

       29 Ekim Bayramı kutlamaları ise Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

         Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Murat Özaltun’un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından başlayan törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir yaptı.

Kaymakam Özdemir: “Vatanımızın kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Ulu Önder Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği ve Türk Milleti’ne eşsiz bir armağanı olan cumhuriyetimizin 95.kuruluş yıldönümünü burada birlikte kutlamanın büyük coşku, mutluluk ve heyecanı içerisindeyliz” sözlerine yer verdi.

         29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili okunan şiirlerin ardından halk oyunları ve folklör gösterileri gerçekleştirildi.  Öğretmenler tarafından Cumhuriyet Bayramına özel gerçekleştirilen müzik dinletisi salonda büyük bir coşku yaşanmasına yol açarken,  kutlamalar bayram  anısına  düzenlenen tekvando gösterileri ile son buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 29, Ekim, Coşkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı