Haber Detayı
29 Ekim 2020 - Perşembe 12:48 Bu haber 4684 kez okundu
 
Beyşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları devam ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü münasebeti ile Tebrikat töreni düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları devam ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü münasebeti ile Tebrikat töreni düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanımız Adil Bayındır İlçe Emniyet müdürlüğü bahçesinde pandemi kurallarına uygun şekilde tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin ardından İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak tüm protokolün Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük eseri ve Türk milletine eşsiz bir armağanı olan Cumhuriyetin 97. Yıl dönümünü bugün burada birlikte karşılamanın ve kutlamanın büyük mutluluğunun ve heyecanının içinde olduklarını belirten Özdemir, şu ifadeleri kullandı.

Özdemir, “Hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet, akla bilime ve toplum ihtiyaçlarını gidermeye en uygun bir devlet yönetim biçimidir. Diğer bir tanımı ise Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönetmesi demektir. Cumhuriyet ayrıca demokrasiyi yeşerten geliştiren en iyi sistemdir. Bu sistem içinde kişi hak ve özgürlükleri de güvence altına alınmaktadır. Bütün bunların yanında bugün ulaştığımız çağdaş uygarlık düzeyi ekonomik ilerleme ve kalkınma vatandaşlarımızın demokratik halklarının kazanılması Cumhuriyetin olumlu sonuçları olmuştur. Cumhuriyet bayramının bu yıl dönümünde de her Türk en gerçek kılavuz olarak bilgi ve tekniği seçmenin en güçlü dayanak olarak da imanı ve cesareti almanın mutluluğu içindedir. Atatürk ilke ve inkılaplarına da bağlı ilkeleri dile getirildiği bu büyük bayramı Türk milleti için yeni bir güç kaynağı olarak selamlıyoruz. Tekrar Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Düzenlenen program dâhilinde, Milli mücadeleyi 29 Ekim Cumhuriyet yönetimiyle taçlandıran Devlet Erkânına, tüm şehitlere ve gazilere, Beyşehir Eşrefoğlu camisinde mevlid ve hatim duası okundu.

Kutlamalara, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 29, Ekim, Cumhuriyet, kutlamaları, devam, ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı