Haber Detayı
03 Aralık 2019 - Salı 18:06 Bu haber 5682 kez okundu
 
Beyşehir'de 3 Aralık dünya engelliler günü
BEYŞEHİR - Beyşehir’de düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde konuşan İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Onlar engelli değil, onlar aklıyla, bilgisiyle, beyniyle bizler kadar değerliler. Biz engellilerimize acımak yerine sonsuz teşekkür ederiz onlara” ifadelerini kullandı.
Güncel Haberi
Beyşehir'de 3 Aralık dünya engelliler günü

BEYŞEHİR - Beyşehir’de düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde konuşan İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Onlar engelli değil, onlar aklıyla, bilgisiyle, beyniyle bizler kadar değerliler. Biz engellilerimize acımak yerine sonsuz teşekkür ederiz onlara” ifadelerini kullandı.

Kamil Akkanat Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte kürsüye gelen Başkan Bayındır, salondaki yoğun kalabalığa dikkati çekerek, “Bugün bir daha gurur duydum. Engelli, engelsiz bir aradayız. Bunların halini bilmek zorundayız” dedi.

Konuşmasında, insanın sürekli empati yaparak bir gün kendisinin de sakat ya da bir engelli birey olabileceğini düşünmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bayındır, “Bir gün biz de sakat, engelli olabileceğimizi, yarınımızın ne olduğunu bilmiyoruz. Bir yola çıkarız; bir trafik kazası, belimizden aşağısı tutmayabilir” hatırlatmasında bulundu.

Toplumda “engelli” olarak tanımlanan bireylerin aklıyla, bilgisiyle, beyniyle engelli olmayan insanlar kadar değerli olduğunu konuşmasında vurgulayan Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz engellerimize acımak yerine sonsuz teşekkür ederiz onlara. Onları sevmek zorundayız, onlarla iç içe olmak zorundayız. Zira onlar bizim canımız, gönlümüz, yüreğimizdir. Demin dediğim gibi empati yapmadan hayatı yaşamamalıyız, hep empati yapmalıyız. Yerine koymalıyız. Talepleri nedir? Acaba bizden ne beklerler? Bu acabaları kendimize sormalıyız.

2020 BEYŞEHİR'DE ENGELSİZ YIL OLACAK...

Bu sene ‘tasarruf yılı’ diye Belediye olarak çalışmaları bir plan içinde tuttuk ama inşallah 2020 yılının yaz aylarında engelli insanlarımızın kaldırımdan tutun, görme engellilerimizin yürüyeceği yollar dahil bütün bunları, rampalar dahil iniş çıkışlarında zorluklar yaşadığını biliyorum ben. Onlara bu hizmetleri yapmak zorundayız.

Ben bu organizasyonu yapan başta Kamil Akkanat Okulu müdürümüz ve öğretmenlerimize, bütün diğer okullarımızın müdür ve öğretmenlerine, milli eğitim müdürümüze özellikle kardeşime teşekkür ediyorum katılımlarından dolayı. ‘Beyşehir engellilerine sahiptir’ diyerek duygulanıyorum. Eğer bu salon biraz daha uzun olsa inanıyorum ki boş yer kalmayacak. Hepinize teşekkür ediyorum, 3 Aralık engelliler günümüz kutlu olsun. Ama dünden yarına dersler alarak, yan yana yürüyerek, bu güzel insanların her zaman yanlarında olduğumuzu, onlara bu duyguyu yaşatmak ve onlarla beraber olduğumuzun mesajını vermek zorundayız.”

BİR GÜN VEYA BİR HAFTA ENGELLİLER İÇİN YETERLİ DEĞİL...

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün öneminden ve kutlanmasının amacından söz etti. Bugünün, engelliler konusunda dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturulması anlamında özel bir gün olduğunu dile getiren Özdemir, “3 Aralık günü engellilerin toplum içindeki sorunlarının ortaya konması ve çözüm yollarının bulunması açısından da bizlerin bir vicdan muhasebesi yapması açısından da değer taşımaktadır. Engellilerimizi hatırlamak veya beklentilerini hatırlatmak için 3 Aralık günü veya 10 -17 mayıs haftası sadece yeterli değildir. Engellilerimizin önem ve değerini bir güne sığdırmak akla mantığa da uygun değildir. Bizler engelli kardeşlerimizle her gün beraberiz ve onların tercümanı olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kamil Akkanat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Nejdet Ünaldı da, konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenledikleri programa katılımlarıyla ilgi gösteren ilçe yöneticilerine ve herkese teşekkür ederek, “Okulumuzun ve özel eğitim sınıfı öğrencilerimizin ortaklaşa hazırlamış olduğu programımızda, öğrencilerimizin neler başarabileceğini sunmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından düzenlenen programda özel öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. İşaret dili klibi,ront gösterisi, şiirler okunması, dans gösterileri, işaret dili korosunun seslendirdiği konserin ardından program bayrak ve bölgeler folklör gösterisi, spor etkinlikleri ile devam etti. Özel öğrencilerin sahnelediği 7 cüceler gösterisi sonrasında program davul-org ritim çalışması ve pankart gösterisi ile sona erdi.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Arif Turfand, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 3, Aralık, dünya, engelliler, günü,
Yorumlar
Haber Yazılımı