Haber Detayı
30 Ağustos 2020 - Pazar 19:40 Bu haber 5910 kez okundu
 
Beyşehir'de anız yangını ormana sıçradı 5 hektar orman kül oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, anız yangınının karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana sıçraması sonucunda 5 hektarlık saha zarar gördü.
Güncel Haberi
Beyşehir'de anız yangını ormana sıçradı 5 hektar orman kül oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, anız yangınının karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana sıçraması sonucunda 5 hektarlık saha zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’e bağlı Çiçekler Mahallesi yolu üzerindeki ormanlık alanda öğlen saatlerinde orman yangını çıktığının ihbar edilmesi üzerine adrese Beyşehir ve yakın ilçelerden çok sayıda arazöz, yangın müdahale aracı ve su tankeri ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ormanlık alandaki yangın ekiplerin zamanında müdahalesi neticesinde yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonrasında kontrol altına alınıp söndürüldü. Ardından ormanlık alanda soğutma çalışmaları yürütüldü.

GÜVENLİK GÜÇLERİ, YANGINA SEBEP OLAN KİŞİ YA DA KİŞİLERİN PEŞİNDE...

Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, yaptığı açıklamada, orman yangınının çevresindeki bitişik arazilerdeki anızların yasak olmasına rağmen ateşe verilmesi sonrasında ormanlık sahaya sıçradığının tesbit edildiğini belirterek, güvenlik güçlerinin ise yangına neden olan kişi ya da kişileri belirlemek için çalışma başlattığını söyledi.

BEŞ HEKTARLIK ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Bal, orman yangınına 10 dakika gibi kısa bir sürede ilk müdahaleyi yapan ekiplerin yaklaşık iki saatte kontrol altına aldığını, sonrasında bölgede soğutma çalışmalarının başladığını belirtti.

Bal, bölgede akşam saatlerinde de tedbir amaçlı ekiplerin bulundurulduğunu ifade ederek, karaçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yaklaşık 5 hektarlık alanın yangından zarar gördüğünü aktarırken, özellikle ormanlık sahalara yakın alanlarda yakılan anızların bölgenin akciğer deposu olan ormanlar için büyük 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, anız, yangını, ormana, sıçradı, 5, hektar, orman, kül, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı