Haber Detayı
28 Mayıs 2019 - Salı 13:13 Bu haber 4288 kez okundu
 
Beyşehir’de Bayram Öncesi Denetimler Sıklaştırıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, zabıta ekiplerinin yaklaşan ramazan bayramı öncesinde gıda satışı ve imalatı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Bayram Öncesi Denetimler Sıklaştırıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, zabıta ekiplerinin yaklaşan ramazan bayramı öncesinde gıda satışı ve imalatı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Vehbi Kuru, yaptığı açıklamada,  önümüzdeki günlerde idrak edilmeye başlanacak olan ramazan ayı dolayısıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde denetim ve kontrollerini yoğunlaştırdığını belirtti.

Ekiplerin yaklaşan bayram öncesi muhtemel halk sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak amacıyla ilçe merkezindeki bazı işyerlerinde denetim yaptığını belirten Kuru, “Fırın, pastane ve alışveriş merkezi, market gibi gıda satışı ve imalatının yapıldığı işyerlerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerde, ekiplerimiz  alışveriş merkezlerinde ve marketlerde  son kullanma tarihi geçmiş ve yırtık ambalajlı ürünleri kontrol ediyor. Bayramda vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak tüketilecek bayram şekeri, tatlı, çikolata, lokum gibi ürünler denetleniyor. 

Fırınlarda ekmek gramajları da denetlenirken, pastanelerde ise imal edilen gıda maddeleri son kullanma tarihi  ve tazeliği yönünden kontrol ediliyor. Denetimlerde tüm işyerleri genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konularında da mercek altına alınıyor. İşyerleri varsa eksiklerini  kısa süre içerisinde gidermeleri yönünde uyarılıyor. Bu arada, denetimlerde üretim izni olmadığı ve daha önceki kontrollerde de uyarıldığı halde  pide çıkarmaya devam ettiği belirlenen iki pastaneye cezai işlem uygulanmıştır. Bayram öncesinde  ilçemiz merkezi ve dış mahallelelerimizde faaliyet gösteren gıda satışı ve imalatı yapılan işyerlerine yönelik denetimlerimiz artarak devam edecektir.

Vatandaşlarımızın şikayet konusu yapacakları hususlar olursa,  Zabıta Müdürlüğümüze müracaat etmelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Bayram, Öncesi, Denetimler, Sıklaştırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı