Haber Detayı
17 Ekim 2017 - Salı 10:26 Bu haber 5728 kez okundu
 
Beyşehir'de "Devlet Destekleri" Eğitim Semineri
BEYŞEHİR - Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Beyşehir Ticaret Odası toplantı salonunda; Beyşehirli iş adamlarına "Devlet destekleri bilgilendirme toplantısı" düzenlendi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de

BEYŞEHİR - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde, Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Konya Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, KÜSİ (Kamu-üniversite-sanayi işbirliği) Konya Çalışma Grubu ve ilgili odalar işbirliği ile Beyşehir Ticaret Odası’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ülke ve bölge olarak üretene, üreticiye her zaman ihtiyaç duyduklarını belirterek, yerli silah sanayinin daha iyi noktalara gelmesi konusunda yürüttükleri çalışmalara dikkat çekti.

        ABD ile yaşanan son gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘artık yabancı silaha hayır, yerli silaha evet” sloganını hatırlatan Başkan Özaltun, Beyşehir’deki yerli silah üretiminin önünün de bu konuda açılması noktasında AK Parti Konya milletvekilleri ile birlikte hep beraber yürüttükleri yoğun çabaya dikkat çekti. 

           Konuşmasında, düzenlenen bilgilendirme toplantısı için de ilgili kurumlara teşekkür eden Özaltun, Beyşehir’in başta sanayisi olmak üzere, turizm, tarım ve hayvancılıkta Konya’da  lokomotif ilçelerden birisi olduğuna işaret etti.  Bu anlamda ilçenin sürekli gelişime, modernizasyona, desteğe açık sanayici ve yatırımcı profili  ile öne çıktığına vurgu yapan Özaltun, “Bu noktada, diğer ilgili kurumlarımız gibi Beyşehir Belediyesi olarak da yapmamız gereken, üzerimize düşen bir şey varsa sonuna kadar üretenin, üreticinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Bu konuda buradan her türlü açık çeki veriyorum” dedi.

         Başkan Özaltun, konuşmasında, 3,5 yıl önce göreve geldiğini  de hatırlatarak, o süreçten bugüne kadar özellikle Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayileşme konusunda gelinen noktaya dikkat çekti, “Artık sanayi bölgemizde tapu devri yapabiliyoruz. ‘Çözülemez’ denilen problemlerin bir çoğunu çözdük. Bu çözümü de yaparken hiçbir zaman tek başımıza hareket etmedik, Ticaret Odamızla, Kaymakamlığımızla, bakanlığımızla birlikte hareket ederek sorunları bir bir çözüme kavuşturduk” ifadelerini kullandı.

        Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de, konuşmasında, sanayinin temel taşı olan üretim ve sanayileşmenin hepsi birbirine bağlı olan konular olduğunu vurgulayarak, Beyşehir’de de sanayicilerin işlerinin daha ileriye gitmesi ya da daha farklı yatırımlar yapabilmesi adına bu toplantıyı ilgili kurumlarla işbirliği halinde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Buradan aldığınız yeni bilgilerle inşallah  ilçemizde yeni ufuklar, yeni işler, yeni yatırımlar yaparsınız” diye konuştu.

“KONYA, GURUR DUYULAN BİR SANAYİYE SAHİP ANCAK, MARKALAŞMADA ZAYIF”

        Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır ise konuşmasında, bakanlığının 2011 yılında başlattığı yeniden yapılanma sürecinin ardından yaşanan gelişme ve sanayicinin önünü açmakta olduğunu belirttiği yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Konya’daki  mevcut sanayileşmenin durumuna değinen ve il yerelinde markalaşma yönünden biraz zayıf kalındığına konuşmasında dikkat çeken Özalır, buna rağmen Konya’nın gerçekten gurur duyulan bir sanayi yapısı bulunduğunun altını çizdi.

Makine, ayakkabıcılık, otomotiv ve gıda sektörü başta olmak üzere Konya’nın bu sektörlerde son dönemde kendini oldukça geliştirdiğini anlatan Özalır, Konya’nın bu konuda Türkiye’nin diğer illerine de örnek ve model olduğunu dile getirdi. Özalır, markalaşma konusunda, il düzeyindeki firmaların genelde aile firması düzeyinde kaldığını ve profesyonel anlamda bir firmalaşma durumunun sözkonusu olmadığını da dile getirerek, “Eğer 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bundan sonra bizim en çok dikkat edeceğimiz şey, markalaşma ve Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırmamız gerektiğini bilmemizdir” dedi.

“BEYŞEHİR OSB’DE İNŞAAT HALİNDEKİ FABRİKALAR BİTİNCE ÜRETİM ARTACAK”

     Özalır ayrıca, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlara da konuşmasında değinerek, “Sanayi bölgemizi de gezdiğimizde burada son zamanlarda büyük gelişme olmuş, özellikle inşaat halinde olan birçok fabrikamız bulunuyor İnşallah bir an önce bunlar bitince bu bölgede üretim artacak, sanayileşme daha da iyi ve ileri noktalara gelecek” dedi.

        Konuşmaların ardından MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver devlet destekleri konusunda katılımcıları bilgilendirirken, Konya YDO Uzmanı Mustafa Dinç yatırım teşvik sistemini, Konya YDO Uzmanı Arif Köseoğlu ise yatırım teşvik belgesi düzenlenmesi konularında sunumlarını gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, "Devlet, Destekleri", Eğitim, Semineri,
Yorumlar
Haber Yazılımı