Haber Detayı
16 Şubat 2022 - Çarşamba 11:34 Bu haber 4194 kez okundu
 
Beyşehir’de Din Görevlilerine Seminer
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Din görevlilerine yönelik düzenlenen seminerlerde “Koruyucu Aile” modeli hakkında bilgiler verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Din Görevlilerine Seminer

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Din görevlilerine yönelik düzenlenen seminerlerde “Koruyucu Aile” modeli hakkında bilgiler verildi.

Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Korucuyu Aile Biriminde görevli psikolog Ali Rauf Ceyhan,  , Kur'an Kursu Öğreticilerimize  ise Sevil Merve Başer tarafından 'Koruyucu Aile' konulu  seminer verildi

 “Korucuyu aile hizmeti; bir takım sebeplerle biyolojik ailelerinin yanında geçici ya da sürekli olarak bakımı sağlanamayan engelli ya da bedensel olarak sağlıklı çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde paylaşan uygun aile ya da kişilerin yanına yerleştirilmesini ifade etmektedir. Çeşitli sosyal ve ekonomik zorluklarla zayıflayan ve dağılan, zihinsel, bedensel, psikolojik sorunları nedeniyle aile bütünlüğünü sağlayamayan aileler çocuklarının bakımını üstlenemez hale gelebilmektedirler. Bazı çocuklar ise biyolojik aileleri tarafından ihmal ve istismara uğramakta olup, bu aileden uzaklaştırılması acil önem teşkil etmektedir.

Hangi gerekçe ile olursa olsun ailesinden ayrılarak kurum bakımı altına alınmış olan çocuklara verilebilecek en iyi hizmet, onun kendi ailesinin yanında bakımının sağlanabilmesi için gerekli koşullar sağlanana kadar başka bir aile yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Çocukların biyolojik ailelerinin yanında ya da onlardan ayrılma sürecinde yaşadıkları travmalar ancak ihtiyaçlarının yerinde ve zamanında karşılandığı, ihtiyaç duydukları güven ve sevgi bağının kurulduğu aile yanında atlatılabilmekte ve sağlıklı bir gelişim sergileyebilmektedirler.”

Seminerde koruyucu aile olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sürekli olarak Türkiye’de ikamet etmek, 25-65 yaş arasında olmak, en az ilkokul mezunu olmak ve belgelenebilir düzenli gelir sahibi olmak gerektiği de vurgulanarak, “Koruyucu aile olarak çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkı sağlamak isteyen ailelerimizin e-devlet üzerinden ya da Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bizzat başvuruda bulunarak koruyucu ailelik süreci başlatılabilir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Din, Görevlilerine, Seminer,
Yorumlar
Haber Yazılımı