Haber Detayı
04 Temmuz 2018 - Çarşamba 09:44 Bu haber 6671 kez okundu
 
Beyşehir'de Doğru Lise Tercihi İçin Danışma Komisyonu Kuruldu
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, orta öğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrencilere destek için "Tercih Danışmanlığı Komisyonları" oluşturuldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Doğru Lise Tercihi İçin Danışma Komisyonu Kuruldu

BEYŞEHİR - Millî Eğitim Bakanlığınca, liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından 2-13 Temmuz´daki tercih döneminde, Beyşehir’de öğrenci ve velilere tercih danışmanlığı hizmeti verilecek.

        Beyşehir’de öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere 7 (yedi) okulda oluşturulan komisyonlara rehber öğretmenler görevlendirilmiştir. Tercih danışmanlığı komisyonları; Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Beyşehir Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, İhsan Kabadayı Ortaokulu ve TOKİ Ortaokullarında oluşturulmuştur.

        Öğrenciler yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu “Kayıt Alanından” seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilecekler ve yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 3 (üç) okul seçilebilecek. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Tercihler belirlendikten sonra mezun olunan ortaokul veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurularak, 02-13 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra tercihlerin bir çıktısının imza karşılığında alınması gerekmektedir.

       30 Temmuz tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır.

       06-10 Ağustos, 13-17 Ağustos ve 27-31 Ağustos ve 03-06 Eylül 2018 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri gerçekleştirilecektir.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Doğru, Lise, Tercihi, İçin, Danışma, Komisyonu, Kuruldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı