Haber Detayı
01 Temmuz 2019 - Pazartesi 17:14 Bu haber 9146 kez okundu
 
Beyşehir’de Eğirler Köyü 2.Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Günü
BEYŞEHİR - Beyşehir Eğirler Mahallesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Günü etkinliği yörenin gurbetçileri ile mahalle sakinlerini biraraya getirdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Eğirler Köyü 2.Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Günü

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesine bağlı Eğirler Mahallesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Günü etkinliği yörenin gurbetçileri ile mahalle sakinlerini biraraya getirdi.

Etkinliğe katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi, düzenlenen yöresel etkinliklerin önemine dikkat çekti, “Ben Beyşehir’in neferiyim, amelesiyim, Beyşehir’in işçisiyim, ben sizlerin ta kendisiyim. Siz beni nereye koyuyorsanız ben oradayım. İkincisini yaptığınız bu etkinlikten, gösterdiğiniz bu dayanışmadan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Eğirler’imizi burada böyle bir tablo içerisinde görmekten çok sevinçliyim. Bunun nedeni, bu ülkeye bu lazım. Bu ülkede birbirini anlayanlar, yönetimden en ücra köşedeki vatandaşa, çobanına kadar bir arada olmanın bütün olmanın duygusunu ben Huğlu’muzdaki etkinlikte dün yaşadım. Şimdi tekrar yaşıyorum. Allah hepinizden razı oldun. Emeği geçenler, büyüklerim sizler iyi ki varsınız. Konya’dasınız,  İzmir’desiniz,  İstanbul’dasınız, Türkiye’desiniz. Ama işte şimdi buradasınız” ifadelerini kullandı.

Eğirler Köyü’nün Beyşehir’de kendisi için çok müstesna bir yerleşim merkezi olduğunu da konuşmasında vurgulayan Bayındır, şöyle devam etti: “Köy diyorum, mahalle oldu ama bizim gözümüzde hala öyledir. Beldelerimiz diyorum; Üzümlü, Huğlu saydığım zaman Doğanbey bunlar bizim hakikaten beldelerimiz. Büyükşehir yasasıyla yeni bir şekil verildi. Köylerimize ‘mahalle’ denildi, beldelerimize ‘mahalle’ denildi.  Biz büyüklüğü biliyoruz. Size ben İzmir’de, sizlerden olan değerli büyüklerimin kulaklarını çınlatıyorum. Onları anıyorum. Tek tek saysam İzmir’de bayağı nüfusumuz var Eğirler olarak ve onları takdir ediyorum. Tırnaklarıyla oraya gitmiş, günü gelmiş dededen itibaren oraya gidilmiş tırnaklarıyla büyümüşler. İnşallah önümüzdeki günler omuz omuza vereceğiz. Bu geleneksel festival gibi, köy şenliği gibi yine bir araya geleceğiz şehrimizin eksiğini gediğini konuşacağız. Bizim arkamızdan yetişen çocuklarımızı eğitime göndereceğiz. Yetişen çocuklarımıza iş kapısı hazırlayacağız. Ben bu duygular içerisinde ikincisini yaptığınız bu şenliğin herkese sağlık, herkese dayanışma, herkese kardeşlik getirmesi duygusu içinde zaten hepimiz bir ve bütünüz. Biz biriz ve diriyiz diyerek hepinize saygılar sunuyorum.”

Konuşmanın ardından Ankaralı sanatçı Hüseyin Kağıt ile yöresel sanatçılar sevilen eserlerini alanda biraraya gelen mahalle sakinleri için seslendirdi. Etkinlik, yöresel yemek ikramı ile son buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Eğirler, Köyü, 2.Geleneksel, Dayanışma, ve, Kaynaşma, Günü,
Yorumlar
Haber Yazılımı