Haber Detayı
16 Aralık 2021 - Perşembe 12:48 Bu haber 7134 kez okundu
 
Beyşehir'de Ekmeğe Zam Yolda!
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, ekmeği daha resmi "zam" kararı açıklanmadan bazı fırın işletmecileri 2 liradan satmaya başladı.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de Ekmeğe Zam Yolda!

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, ekmeği daha resmi "zam" kararı açıklanmadan bazı fırın işletmecileri 2 liradan satmaya başladı.

Beyşehir'de artan girdi maliyetlerini gerekçe gösteren fırıncılar 1 lira 40 Kuruş'tan satılan 200 gram ekmeğin 2 liraya yükseltilmesi talebinde bulundu.

Talebi görüşerek değerlendiren ilgili komisyon fırıncıların bu talebini değerlendirip olumlu buldu ve onaylanmak üzere ilgili bakanlığa gönderdi.

Ancak daha bakanlık yazısı gelmeden, zam kararı nihai merciden çıkmadan ve zamma ilişkin resmi açıklama yapılmadan Beyşehir'de bazı fırıncılar bugünden itibaren 200 gram ekmeğin 2 liradan satışına başladı.

Bazı fırınlarda 1 lira 40 Kuruş'tan ekmek satışı devam ederken, 200 gram ekmeği 2 liraya yükselten fırınlardan ise vatandaşlar ve bakkallar ekmek satın almamaya başladı.

Bakkal ve müşteriler ekmeği 1 lira 40 Kuruş'tan satmaya devam eden fırınlara yöneldi.

Ekmeği 2 liradan satmaya başlayan fırıncılar, ekmek fiyatlarına etki eden un başta olmak üzere tüm girdi kalemlerine çok yüksek fiyatlardan sahip olmaya başlamaları nedeniyle zarar ettiklerini öne sürerek, bu duruma daha fazla dayanamayacaklarını savundu.

Bu yüzden zam kararı daha resmi olarak açıklanmadan beklentisi içerisinde oldukları 2 liradan satışa başlamak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Ancak, resmi zam kararı açıklanmadan fiyatını yükselten fırıncıların şikayet edilmesi halinde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Ekmeğe, Zam, Yolda!,
Yorumlar
Haber Yazılımı