Haber Detayı
06 Ekim 2022 - Perşembe 15:14 Bu haber 4057 kez okundu
 
Beyşehir’de Erkek Kuaförlerin Pazar Tatili Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de faaliyet gösteren erkek kuaförleri ve berberler haftada bir gün, Pazar günleri tatil yapmaya devam edecek.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Erkek Kuaförlerin Pazar Tatili Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir'de faaliyet gösteren erkek kuaförleri ve berberler haftada bir gün Pazar günleri tatil yapmaya devam edecek.

Beyşehir’de bulunan erkek berber ve kuaförleri, bağlı oldukları dernekleri aracılığıyla Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na başvuruda bulunarak Pazar günleri çalışmak istemediklerini beyan etmişlerdi.

Oda tarafından bu talepleri uygun görülen berber ve erkek kuaförleri Pazar günleri faaliyetlerine son vermişti.

Ancak, Ticaret Bakanlığı’nın, berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ekim’den itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının 1 Ocak 2023’e ertelendiğini kamuoyu ile paylaşmasının ardından Beyşehir’de devam eden uygulamanın yeni süreçteki akıbeti de merak konusu oldu.

Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhlis Bülbül tarafından konuyla ilgili yapılan son açıklamada, Ticaret Bakanlığı’nın erteleme kararının odanın aldığı mevcut kararı değiştirmediği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Değerli esnaf ve sanatkarlarımız 05.09.2022’de Beyşehir Berberler Derneği’nin toplamış olduğu imzaya istinaden erkek kuaförlerinin pazar günü izin günü olarak istekleri doğrultusunda karar aldık. Bugün belirtilen ileri bir tarihe ertelenmesi odamızın aldığı kararı değiştirmiyor. Biz siz değerli esnaflarımızın isteği ile birçok ilçede olduğu gibi ilçe bazlı karar aldık ve uygulamamız devam etmektedir. Değerli sanatkarlarımızın cezaya maruz kalmamak İçin kurallara uymalarını rica ediyor herkese hayırlı işler bol kazançlar diliyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Erkek, Kuaförlerin, Pazar, Tatili, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı