Haber Detayı
26 Nisan 2018 - Perşembe 16:42 Bu haber 17849 kez okundu
 
Beyşehir’de, İŞKUR İşsizlerin Yeni Umudu Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Çalışma ve İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) kamuda iş bulmak isteyenlerin yeni iş umudu olduğu bildirildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de, İŞKUR İşsizlerin Yeni Umudu Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, kamuda toplum yararına program (TYP)  kapsamında çalışmak isteyenleri İlçe Belediyesi olarak İŞKUR Beyşehir İlçe Müdürlüğü’ne başvuru yapmak üzere yönlendirdiklerini söyledi.

       Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nde toplum yararına program kapsamında çalışmak üzere AK Masa’ya başvuruda bulunanların da İŞKUR İlçe Müdürlüğü’ne yönlendirildiğini belirterek, “Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde, aralarında Beyşehir Belediyesi’nin de yer aldığı bazı kamu kurumlarına 6 ay süreyle toplum yararına program kapsamında çalıştırılmak üzere toplam 169 personel alımı yapılacak. Bu çerçevede, Beyşehir Belediyesi’nde ve diğer kurumlarda çalışma hakkını kazanan tüm personel, 1 Haziran-28 Kasım 2018 tarihleri arasında 178 günlük mesai yapacak. Çekilecek kura ve mülakatın ardından kurumlarda geçici çalışma hakkını kazanan adaylar güvenlik soruşturmasından da geçmesi halinde, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerindeki kamu kurumlarında görev yapmaya başlayacaklar. Bu manada, belediyemize de AK Masa aracılığıyla iş başvurusu yapan hemşerilerimizi İŞKUR’a  yönlendiriyoruz. İŞKUR, bu anlamda yeni dönemde yine kamuda çalışmak isteyen onlarca kişiye bölgemizde yeni iş umudu haline geldi. İŞKUR,  kamu kurumlarında çalışmaya hak kazananların hem maaşını ödüyor, hem de sosyal güvencesini karşılıyor. İşe ihtiyacı olanların mutlaka değerlendirmesi gereken bir imkan bu” dedi.

        Özaltun, kamuda TYP kapsamında çalışmak isteyenlerin İŞKUR’ başvurularını 27 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini vurgularken, başvuruların ardından kura çekilmesi ve mülakat işlemlerinin ilgili kurumlarca 7-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacağını hatırlattı.

         Bu arada, Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde İŞKUR bünyesinde toplum yararına program kapsamında personel alımı yapacak kamu kurumları şöyle:

         Beyşehir Belediyesi 45, Beyşehir Devlet Hastanesi 40, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü 10, Derebucak Belediye Başkanlığı 15, Derebucak Orman İşletme Şefliği 5, Hüyük Belediye Başkanlığı 15, Hüyük Orman İşletme Şefliği 5, Kurucuova Orman İşletme Şefliği 5,  Yeşildağ Orman İşletme Şefliği 5,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Beyşehir 1, Hüyük 1), İl Müftülüğü (Beyşehir 10, Hüyük 4, Derebucak 2), İl Sağlık Müdürlüğü (Hüyük 2), Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü-Milli Parklar (Beyşehir 4).

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de,, İŞKUR, İşsizlerin, Yeni, Umudu, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı