Haber Detayı
16 Kasım 2018 - Cuma 09:59 Bu haber 6352 kez okundu
 
Beyşehir’de İstihdama Belediye desteği
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, hazırladığı proje ile Beyşehir ilçesindeki istihdam problemine de el attı. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte ilçede yaşayan ve iş imkanı bekleyen gençler, engelliler ve kadınlar önce mesleki eğitimden geçirilecek ardından tekstil sektöründe istihdam imkanına kavuşacak.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de İstihdama Belediye desteği

BEYŞEHİR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 6,8 milyon liralık KOP sosyal projelerini onayladı. “KOP SOGEP” kapsamında desteklenen projeler arasında Beyşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Beyşehir KOP Kadın, Genç ve Engelli Mesleki Gelişim Merkezi Projesi” de yer alıyor.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, biraraya geldiği KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile proje kapsamında imzalanan protokolün ardından yaptığı açıklamada, kurum olarak sözkonusu projenin desteklenmeye hak kazanmasının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

         Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP bölgesinin topyekün kalkınmasını hızlandırmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP SOGEP sosyal projeleri ile bu bölgelerin beşeri ve sosyal kalkınmasına yönelik projelere destek verdiğini vurgulayan Özaltun, hazırladıkları Beyşehir KOP Kadın, Genç ve Engelli Mesleki Gelişim Merkezi Projesi ile  dezavantajlı kesim olarak adlandırılan engelli, genç, dargelirli kadınlar ve hükümlü gibi grupların önce açılacak kurslarda mesleki eğitimden geçirileceğini ardından istihdama kazandırılacağını söyledi. Özaltun, konuyla ilgili şu ayrıntılara yer verdi: “Beyşehir Belediyesi olarak  bu sosyal projelerden bölgemiz insanının da istihdam alanında istifade etmesi için bir çalışma başlattık. Proje ile bölgemizde yaşayan toplumun içinde bulunduğu yoksulluk ve göç gibi olgulardan kaynaklanan sorunların giderilmesi, özel politika gerektiren dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal hayata aktif şekilde katılmalarını sağlayarak toplumsal bütünleşmeyi ve kalkınma sürecini hızlandırmak istedik.  Bu bir bakıma bölgemizde yaşayan dezavantajlı kesimler dediğimiz genç, engelli, hükümlü ve dargelirli kadınlarımızın iş istihdamına da kapıları aralayacak bir proje idi. Hazırladığımız proje büyük memnuniyetle ifade ediyoruz ki kabul gördü.  Proje çerçevesinde, KOP SOGEP kapsamında ilçemizde Beyşehir Belediyesi’nin iştiraki olan firma bünyesinde bir sosyal gelişim atölyesi kurulması planlanıyor. İlk etapta bölgemizde yaşayan dezavantajları gruplara yönelik olarak iki ay boyunca eğitimlerin verileceği  bir kursumuz olacak. Bölgemizin lokomotif sektörlerinden birisi tekstil sektörü olduğu için açacağımız Tekstil Teknolojileri ve Dikiş Eğitim Kursu’na dahil olacaklar, 61,25 liralık günlük yövmiye imkanından da yararlanacak. Eğitim sonrasında katılımcılar, tekstil sektöründe istihdam imkanına kavuşurken belirli orandakiler ise Belediyemiz iştiraki olan firmamız bünyesinde kurulacak temin edeceğimiz tekstil makineleri ile donatılacak  sosyal gelişim atölyesinde tekstil üretiminde çalışabilecek. Bu çerçevede eğitim görenlerin yüzde 50’si istihdam garantisi altına alınmış olacak.  Çalışanların harçlık ve sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca, atölyelerimizde eğitim gören kursiyerlerimiz, ara ve nitelikli eleman statüsüne kavuştuktan sonra  ilçemizdeki tekstil sektöründe faaliyet gösteren değişik firmalarda da istihdam imkanı bulabilecek. 

Beyşehir Belediyesi olarak Türkiye’de böyle bir projeyi hayata geçiren ilk İlçe Belediyesi olduğumuzu tahmin ediyoruz. Projemizle ilgili olarak KOP İdaresi ile protokolümüzü imzaladık. İŞKUR’la da en kısa zamanda ilgili protokolü imzalayarak projemizi inşallah hayata geçirmiş olacağız. Dezavantajlı kesim dediğimiz bölgemizde yaşayan ama bugüne kadar iş imkanı bulamayan ya da iş bekleyen yüzlerce insanımıza iş imkanı sağlayacak olan bu proje ile istihdam alanında  önemli bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyoruz. Proje ile bir başka hedefimiz de, dezavantajlı grup dediğimiz kesimlerin içerisinde bulunduğu en büyük sorun olan nitelikli ve ara eleman statüsüne kavuşturulmasıdır. Çünkü, sektörün bir ihtiyacı da ara ve nitelikli elemana ulaşamama problemidir. Bu anlamda, bu projenin hazırlanmasında emeği olan tüm personelimize, proje fikirlerinin oluşmasındaki katkılarından dolayı tüm yöneticilerimize, kurumlarımıza ve bu projeleri uygulama imkanı sağlayan  Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’a minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, İstihdama, Belediye, desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı