Haber Detayı
29 Mart 2018 - Perşembe 11:26 Bu haber 10689 kez okundu
 
Beyşehir'de Öğrenciler PISA 2018 Uygulamasına Katılacak
BEYŞEHİR - Kısa adı PISA olan ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından düzenlenen, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı 2018 pilot uygulama okulu seçilen Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 42 öğrenci katılacaktır.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Öğrenciler PISA 2018 Uygulamasına Katılacak

BEYŞEHİR - PISA 2018, 2000 yılından itibaren yürütülen yedinci PISA çalışmasıdır ve bu çalışmada 80’den fazla katılımcı ülke yer almakta. PISA 2018 için Pilot Uygulama 2017 yılında yapılmış ve Nihai Uygulama ise 2018 yılında yapılacak.

          PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı-OECD tarafından düzenlenen dünyanın en kapsamlı eğitim araştırmalarından biridir. 2000 yılından itibaren üç yılda bir yapılan bu araştırmayla OECD üyesi ülkeler ve diğer katılımcı ülkelerdeki (dünya ekonomisinin yaklaşık olarak 90’ı) 15 yaş grubu öğrencilerin modern toplumda yerlerini alabilmeleri için gereken temel bilgi ve becerilere ne ölçüde sahip oldukları değerlendirilmektedir. Öğrencilerin okuma becerileri, fen bilimleri ve matematik alanlarındaki başarılarını ölçmektedir. Katılımcı ülkelerin eğitim uygulamaları ile ilgili genel durumları hakkında bilgi toplamaktadır. Ülkemiz de OECD üyesi olarak, eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bu araştırmaya 2003 yılından beri katılmaktadır.

         2015 yılında yapılan PİSA uygulamasında Singapur her 3 alanda da birinci olurken TÜRKİYE okuma becerilerinde 50., Fen ve Matematik alanlarında 54. olmuştur. Bu yıl Türkiye çapında PİSA uygulamasına 9 Ortaokul, 8 Fen Lisesi, 4 Sosyal Bilimler Lisesi, 78 Anadolu Lisesi, 25 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1 Güzel Sanatlar Lisesi, 56 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 8 Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 189 okul ve 7242 öğrenci katılacaktır. 2002 doğumlu (15 Yaşında) öğrencilerin katılacağı bu yıl ki uygulama bilgisayar tabanlı değerlendirme üzerine yapılacaktır. Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bu uygulamaya 42 öğrenci katılacaktır.

        Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılacak olan uygulama için, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Ali Adak ve Eğitim Uzmanı Mehmet Yazar tarafından PİSA uygulaması hakkında öğretmen ve öğrencilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda PISA'nın tarihçesi ve önemi hakkında bilgiler de paylaşıldı. Toplantıya Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Şube Müdürleri Rüştü Beğendi, Ramazan Parlakkaya ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Ayata da katıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Öğrenciler, PISA, 2018, Uygulamasına, Katılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı