Haber Detayı
15 Mayıs 2017 - Pazartesi 15:37 Bu haber 5285 kez okundu
 
Beyşehir’de Okumak Ayrıcalıktır
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, üniversite öğrencilerine “Beyşehir’de okumak bir ayrıcalıktır” dedi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Okumak Ayrıcalıktır

bEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nin 3.dönem mezuniyet törenine katılan Belediye Başkanı Özaltun, burada yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerine seslendi, “Hep söylediğimiz bir slogan var; Beyşehir’de okumak ayrıcalıktır diye. Çocuklarımız burada 4 yılını, eğitim hayatının bir kısmını bitirdi. Bir kısmı belki de devam edecek araştırma görevlisi olarak, belki de farklı alanlarda. Ama hayatta öğrenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gördükten sonra mezun olan öğrencilerin bundan sonraki yaşamlarında Beyşehir’i unutmamasını beklediklerini de dile getiren Özaltun,” İnşallah gittikleri her bir yerde, her bir mekanda mezun öğrencilerimiz Beyşehir’i unutmasınlar diyoruz. Beyşehir’de okumak isteyen öğrencilere Beyşehir’i anlatsınlar. Beyşehir’in güzel insanlarını anlatsınlar, Beyşehir’in doğal güzelliklerini ve coğrafyasını  anlatsınlar. Alaeddin Keykubat demiş ya;  ‘Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır’ diye. Bu öğrenci kardeşlerimiz eğitim öğretim hayatı boyunca Beyşehir’in güzel noktalarını gördüler. İnşallah gittikleri yerlerde Beyşehir’i anlatacaklar ve Beyşehir’e gelen ziyaretçi sayımız öğrencilerimizle beraber artacak” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE HEP BERABER OLMAYA ÖZEN GÖSTERDİK”

Beyşehir’i bir defa gördükten sonra artık unutmanın mümkün olmadığını da konuşmasında ifade eden Özaltun, mezun öğrencilerin mezun oldukları okullarını da unutmayacaklarından emin olduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Beyşehir belediye başkanı olarak sürekli okullarımızı ziyaret ettik, gerek kantinlerde, gerek sınıflarda gerek hocalarımızla birlikte öğrencilerimizle beraber olmaya hep  özen gösterdik. Hep söylediğimiz konu şuydu; bu çocuklar bizlere emanet. Dolayısıyla onların eğitim öğretim hayatında belediye olarak bir nebze katkıda bulunabildiysek bu süreçte bizlere ne mutlu diyorum. Zira bu çocuklar, bu öğrenciler bizim için çok ama çok önemli. Çünkü, bu makam ve mevkilerde bundan sonra bu öğrenci kardeşlerimiz olacaklar. Mezun olduktan sonra inşallah bu değerli kardeşlerimizi daha üst makamlarda, mevkilerde görmeyi Cenabı Allah bizlere nasip etsin diyorum. Dekan hocam, ailelerine seslenerek bir şey söyledi. Dedi ki; ‘çocuklarınız iş bulamazsa çocuklarınıza kızmayın’ diye.’ Nasip’ diyorlar ya, ‘ rızk’ diyorlar ya tabi ki nasip rızk çok ama çok önemli. Ama kişinin kendini geliştirmesi, kendini farklı alanlarda yönlendirmesi, iş bulmada çok daha fazla kolaylık sağlıyor. Ben de buradan şunu söylüyorum, bizim Beyşehir’imiz çok ama çok güzel, Beyşehir’de eğitim öğretim veren üniversitedeki hocalarımızın da yeterince güçlü miktarda eğitim verdiğine inanıyorum. Bundan sonraki süreçte buradan mezun olan kardeşlerimiz iş bulma sıkıntısı yaşamayacaklardır diye ümit ediyorum”

“YENİ HAYATINIZDA BAŞARILAR”

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, konuşmasında, 4 yıllık bir eğitimin ardından mezun öğrenciler için yeni bir dönem ve sürecin başladığına vurgu yaparak, “Size tavsiyemiz; bundan sonra da çok ciddi bir şekilde çalışmanız ve gayret etmenizdir. Size yeni hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Acar da konuşmasında, fakültenin 3.dönem mezunlarını verdiğini belirterek, mezun öğrencilerinin iyi bir iş, iyi bir aş ve iyi bir eşe sahip olması dileğinde bulunurken, “Sakın bizleri unutmayın ve daima ne iş yaparsanız yapan, bizimle iletişime geçin” diye konuştu.

Okul birincisinin konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çaktı.

KEPLERİNİ HAVAYA ATARAK MEZUNİYETİ KUTLADILAR

Konuşmaların ardından, mezuniyet törenine katılan protokol öğrencilere temsili diplomalarını verdi.

Öğrenciler ise keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.

Törende,  davetlilere  geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Okumak, Ayrıcalıktır,
Yorumlar
Haber Yazılımı