Haber Detayı
30 Eylül 2017 - Cumartesi 18:11 Bu haber 4569 kez okundu
 
Beyşehir'de Servis Şoförlerine Eğitim
BEYŞEHİR - Okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek ve taşımacılık faaliyetinin disiplin altında tutulmasını sağlamak amacıyla, servis şoförlerine eğitim verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Servis Şoförlerine Eğitim

BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca, okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek ve taşımacılık faaliyetinin disiplin altında tutulmasını sağlamak amacıyla; her eğitim öğretim döneminde okul servis araçları, sürücüleri ve öğrencilerine yönelik eğitim faaliyeti yürütülmektedir.

      2017-2018 Eğitim Öğretim yılında öğrenci taşıma servislerine yönelik; Trafikte alınacak tedbirlere ilişkin, Halk Eğitim Merkezi ve ASO Toplantı Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliği ile birlikte verilen eğitime, 49 şoför katıldı.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Şube Müdürü Rüştü Beğendi ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Kemal Eren’in katıldığı toplantıda; okulların açılmasıyla birlikte yerleşim yerleri içerisindeki trafik yoğunluğu, servis araçlarının, sürücülerin ve rehber personelin denetlenmeleri, öğrencilerin trafikte can güvenliklerinin sağlanmasına yönelik tedbirler görüşüldü.

        Ayrıca toplantıda, tüm okul servis araçları şoförlerine yönelik güvenli sürücülük farkındalığının arttırılması için ve servislerde alacakları önlemlerle ilgili bilgi verildi. Şoförlerin bu kapsamda eğitim öğretim yılı süresince, öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında ve sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamalarına yönelik tedbirler alındı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Servis, Şoförlerine, Eğitim,
Yorumlar
Haber Yazılımı