Haber Detayı
21 Ekim 2022 - Cuma 16:27 Bu haber 7432 kez okundu
 
Beyşehir'de Toki 4-6 Yaş Kur’an Kursu Hizmete Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü koordinesinde Toki Adem Kartal "4-6 Yaş Kur'an Kursu" düzenlenen törenle açıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Toki 4-6 Yaş Kur’an Kursu Hizmete Açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü koordinesinde Toki Adem Kartal "4-6 Yaş Kur'an Kursu" düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Müftüsü Veysel Kükrer, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Türken, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti ve Sivil Toplumu Kuruluşu temsilcileri ile veli ve öğrenciler katıldı.

Açılış programı, Beyşehir Belediye Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toki Muhtarı Yasin Sünbül’ün açılış konuşması ile başladı. Sümbül konuşmasında;  “Efendimiz aleyhissalatu vesselam buyuruyor ki: İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Müftümüze bağlı, hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle yapılan Adem Kartal 4-6 yaş Kur’an Kursumuzun öğrencilerimize öğretmenlerimize, velilerimize hayır olmasını temenni ediyorum” dedi.

Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek’te konuşmasında: “Diyanet İşleri Başkanlığının birkaç yıldan beri hizmet ağını genişletmek için uğraş verdiği alanlardan birisi de 10 yaş altı, çocuklarla ilgili çalışmalar yapmaktır. Bu çalışmaların ilk ayağı 4-6 yaş grubu çocuklarımıza hizmet vermek. Bu senede 7-10 yaş grubu çocuklar için faaliyetler yapmak gibi 2.ci ayağını oluşturulan faaliyetler var. Bizim Beyşehir ilçemizde 4-6 yaş Kuran kursu olarak 19 tane sınıfımız var, dış mahallelerde de 1 sınıf olmak üzere toplam 19 tane sınıfımız var. Bu 19 sınıfımızda da toplam öğrenci sayımız 249 gibi. Tabi Beyşehir gibi nüfusun 75, 80 bine ulaştığı bir ilçemizde, bu 249 öğrenci sayısı bizim açımızdan bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı bazı planlamalar yapılsın diye arkadaşlarla, istişare yaptık ve bunun neticesinde bir kursun açılması sıfırdan bir binanın yapılması gündeme geldi.

Birkaç arkadaşlarla görüştük biliyorsunuz burayı değerli kardeşlerim aşağıda Toki Camisi var. O caminin bahçesinde bir kurs yapma fikri doğdu. Fakat sonra uzun bir vakit alacak, hızlı olması açısından bu bina kullanılabilir mi diye gündeme geldi. Bunun üzerine 3 ay gibi bir zamanda önceden burada 1 adet sınıf vardı kullanılmaktaydı ama 4-6 yaşa uyarlanarak 3 sınıflık bir ortam oluşturuldu. Buranın oluşturulmasında çok büyük emeği olan kardeşlerimiz var. Hayırseverlerimiz var, resmi kurumlarımız var. Ben bunlardan birkaç tanesine müsaade ederseniz sizlere aktarmak istiyorum. Özellikle Beyşehir Belediyemizin mülkiyetinde olmasından dolayı Belediye başkanımız, belediye meclis üyelerimiz, belediye meclisinde kararların alınması, AK Parti Başkanımızın bu konuda çok büyük katkılar var. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu binanın yapılmasının haricinde çevre düzenlemesi ve şu duvarların bile  yapılması için Konya Büyükşehir Belediyesinin katkıları oldu. Bunların haricinde fiziki olarak çalışanlarla birlikte buraya maddi yardım yapan çok hayırsever abimiz oldu, ablamız oldu. Özellikle kursun isminin verilmesine sebep olan Mürsel kardeşimizi anmak istiyorum. Mehmet Celal kardeşimizi anmak istiyorum, onlara teşekkür ediyorum. Bununla birlikte karşımızda Kuran kursu hocalarımız var. Onlar aileleriyle eşleriyle birlikte geldiler, burada bugün açılışı hazırlamak için uğraştılar. Konuşmacı kardeşimiz Yasin kardeşimize zaten ifade etti. Yasin kardeşimiz de bu kursa büyük bir katkısı var. Bir konu daha zikrettikten sonra konuşmamı bitirmek istiyorum.

Bizim Beyşehir’imizde bu tarz kurslarda bir tane büyük kursumuz var. Hepimiz biliyoruz, Kamil Akkanat beyin yaptırdığı kurs, 11 sınıflık bir kurs orası. Bunun haricinde, Yenimahalle’de Esentepe’de bu tarz kurslara ihtiyaç duyulmakta. Normal normal şartlarda bizim 600, 700 civarında öğrenci kapasitesi varken sadece yer olmadığından dolayı, standartlar düşük olduğundan dolayı kurs açılamamaktadır. Böyle bir sıkıntımız var. Bunların giderilmesinde katkı sağlayan kardeşlerimiz olsa şükranlarımı arz ederiz.

Kıymetli konuklar, 4-6 yaş olması nedeniyle medyada, sosyal medyada özellikle 4-6 yaşla ilgili bazı haberler çıkmakta. Onlarla ilgili bir şey söyleyeyim. Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal bir kuruluşudur. Bu kuruluştaki verilen eğitimde Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre verilmektedir. Dolayısıyla buralarda verilen eğitimlerde vatan, millet, bayrak gibi manevi değerler, Allah, Peygamber, Kur'an gibi manevi değerler eğitim eğitimi verilmektedir. Buralarda hiçbir zaman vatana, millete negatif bakan bir çocuk yetişmesi mümkün değildir. Bunu özellikle beyan etmekte ısrar ediyorum. Bizim buralarda yetişen çocuklarımız veya çocuklarımız güllerimize baktığınız zaman israf nedir, vatan sevgisi nedir, israfa karşı mücadele edilir, anne babaya sevgi nedir, anne babaya saygı nedir bunları öğrenmekteler. Hatta bazı çocuklarımız evde anneleri babalarını eğitmekte. Anne israf yapma, anne baba yemeğe başlarken besmele ile başla, ışığı söndürelim bu ışık boşuna yanmasın, çeşmeyi kapatalım, bu çeşme fazladan akıyor diye anneleri babalarını eğitiyorlar. Bunun böyle bir bizim 4-6 yaş kurslarımızın böyle bir fonksiyonu var.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’da yaptığı konuşmada; “Biz bu milletin evlatlarını dünyevi ilimler, uhrevi ilimlerle birleştirerek eğitir ve büyütürsek yalan söylemeyen, çalmayan çıkmayan, haramdan korkan, vatan sevgisini, bayrak sevgisini, Allah aşkını, peygamber sevgisini her zaman zihninden çıkarmayan nesilleri yetiştirdiğimiz sürece, bu ülke yıkılmayacaktır, bu ülke bölünmeyecektir. Çünkü biz bir 28 Şubat yaşadık, hepimiz beraber kelamdan korkulduğu, kelamı ağıza alamayacağımız kadar çekinildiği bir dönemdi o zaman. Allahu Teala bir daha öyle dönemleri yaşatmasın bize. Bir de Allah yolunda diyerek, din yolunda diyerek 15 Temmuz'da başımıza getirilen o bela, feto belasının, alt yüzünü, iç yüzünü anladığımız gün işte böylesine kursların, böylesine eğitimlerin zarureti ortaya çıkmış oluyor. Bu nedenle başta baba adını veren kardeşimize emeğinden dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çevre düzenlemesindeki katkılarından dolayı, iş adamlarımız görüyorum, hepsinin yüzünü onların her birinin emeğine çok teşekkür ediyorum. Zira her şey dünyada elde edilen mal değildir. Bir de ahirete gönderilen sevaplar vardır. Allah onların bu güzel duygularıyla yaptıkları hizmetleri öbür alemde bir gün onların önüne mükafat olarak dönsün diye düşünüyorum ve kendilerine ayrı ayrı tek tek teşekkür ediyorum.”

Son olarak kürsiye gelen Kaymakam Akpınar'da;  Kuran Kursumuzun, özellikle öğrencilerimize, ailelerimize, ilçemize, milletimize, ümmetimize hayırlı olmasını diliyorum. Dini değerlerin, milli değerlerin, değerler eğitiminin erken yaşta verilmesi gerektiğini çok önemsiyorum. Doğru insanlar eliyle doğru yerde verilmesi de çok önemli. Gerçekten güzel bir tesis yapılmış. Hem içerisiyle, hem bahçesiyle, oyun gruplarıyla, emeği geçenlere, başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Beyşehir belediyemize, belediye başkanımıza, iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah burada yetişen çocuklarımıza biz ülkemizin geleceğine emanet ediyoruz. Hayır olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra kurs binasını gezen protokole Müftü Kürkrek tarafından kurs hakkında bilgi aldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Toki, 4-6, Yaş, Kur’an, Kursu, Hizmete, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı