Haber Detayı
07 Şubat 2020 - Cuma 18:31 Bu haber 3885 kez okundu
 
Beyşehir’de tüm mahallelerde kar mesaisi devam ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı, ilçe merkezi ve bağlı yerleşimleri beyaza bürüdü.
Güncel Haberi
Beyşehir’de tüm mahallelerde kar mesaisi devam ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı, ilçe merkezi ve bağlı yerleşimleri beyaza bürüdü.

Beyşehir'de akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı sabah saatlerinde durdu. Ardından tekrar başlayan ve aralıklarla devam eden yağış ilçeye bağlı dağlık kesimlerdeki yerleşim merkezlerinde ise yer yer 25–30 santimetre kar kalınlığı oluşturdu.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar yağışının ardından kar yağışının etkili olduğu yerlerde karla mücadele çalışması başlattı.

İlçe merkezinin dış mahallelerinin yollarını ulaşıma açık tutabilmek için mesai yapan ekipler, Beyşehir'e bağlı Kurucuova, Gölyaka, Dumanlı, Yeşildağ, Huğlu, Üzümlü ve Ecirli bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekipler, kar örtüsüyle kaplanan yollarda iş makineleriyle küreme çalışmasını sürdürüyor. Öte yandan, kar yağışı ve soğuk hava dolayısıyla Beyşehir Gölü'nde geçimini balıkçılıkla temin eden balıkçıların büyük bölümü de avlanma faaliyetlerine ara verdi.

Tüm bölgelerde çalışmalar devam ediyor

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır tüm bölgelerin kontrol altında olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Bayındır, “Kar güzel yağıyor, ekiplerimizle gece 01.30’a kadar kar yağan bölgelerdeydik. Kurucuova tarafında yağmıyordu. Üstünler tarafı, Yeşildağ’a doğru giderken vardı. Akçabelen, Adaköye tarafında sabaha doğru baya 25–50 cm yakın kar vardı. Kurucuova’da kar vardı. Zaten greyder şuan o bölgelerde çalışıyor. Beyşehir’de yukarıdan aşağıya bütün mahallelerde çalışmalar var. Yani her yerde şuan faal biçim de, gününden önce mahcup olmadan. Vatandaşı da mağdur etmeden çünkü okullarımız var, çocuklarımız var. Aslında çocuklarda bize kızıyor. Küçükler rast geldiğinde Adil amca, okullar bir tatil olsun diyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, tüm, mahallelerde, kar, mesaisi, devam, ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı