Haber Detayı
31 Ocak 2018 - Çarşamba 10:32 Bu haber 7266 kez okundu
 
Beyşehir'de Üç Yılda 837 Yapı Ruhsatı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü, Beyşehir ilçesinde son üç yılda toplam 837 inşaata yapı ruhsatı verdi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir'de Üç Yılda 837 Yapı Ruhsatı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçe genelinde 2015, 2016 ve 2017 dönemlerinde toplam 837 inşaata yapı ruhsatı verildiği belirtildi.

         Aynı dönemde 575 yapı kullanım izin belgesi verildiği belirtilen açıklamada, “Hizmet ve faaliyetlerini kanun, plan, yönetmelik, tüzük, meclis ve encümen kararlarına uygun bir şekilde yürüten İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, inşaat yapmak için kurumumuza başvuruda bulunan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda, 2015 yılında 245, 2016 yılında 273, 2017 yılında ise 319 inşaata yapı ruhsatı verilmiştir. Bunlardan 729’u yeni yapı ruhsatı, 77’i tadilat ruhsatı, 14’ü isim değişikliği ruhsatı,7’si yeniden yapı ruhsatı, 6’sı ilave kat ruhsatı, 2’si yenileme yapı ruhsatı ve 1’i de kısmi yapı ruhsatı olarak kayıtlara geçmiştir. Sözkonusu dönemde verilen 575 yapı kullanım izin belgesinin yıllara göre dağılımı ise 2015’te 194, 2016’da 198 ve 2017’de ise 183 şeklinde olmuştur. Son üç yıllık dönemde  Belediyemizin bir yılda verdiği ruhsat sayısı bir önceki yıla göre sürekli artış kaydederken, bu konudaki istatistiki veriler de ilçemizdeki yapılaşmanın hızını gözler önüne sermektedir. Bununla birlikte, yapı ruhsatı verilen inşaatlar görevli personelimiz ve ilgililer tarafından düzenli olarak denetlenirken, tüm işlemler, imar yasası, yapı denetim yasası ve yasa kapsamında ‘yapı denetim uygulama usul ve esasları yönetmeliği’ doğrultusunda yürütülmektedir. Kanun ve imara aykırı yapıldığı tesbit edilen yapılara, ilgili kanunlar çerçevesinde cezai işlem ve idari  yaptırım kararı uygulanmaktadır” denildi.

        Açıklamada, sağlıklı bir şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında Beyşehir’de yükselen inşaat ve iskan sayısının sürekli artan bir trend ortaya koymakta olduğu da belirtilirken, “Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın uygulanmaya başlamasıyla birlikte başlayan süreçte, planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda daha ciddi adımlar atan bir kurum haline gelmiş olmakla birlikte, kentimiz de her geçen zaman dilimi içerisinde daha da büyüyen, güzelleşen ve gelişen bir yerleşim haline gelmiştir” şeklinde bilgilere yer verildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Üç, Yılda, 837, Yapı, Ruhsatı,
Yorumlar
Haber Yazılımı