Haber Detayı
01 Ağustos 2021 - Pazar 15:50 Bu haber 7437 kez okundu
 
Beyşehir'den Manavgatlı Çiftçilere Saman Ve Yem Desteği
BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Karaali Mahallesi’nde başlatılan yardım kampanyası ile Manavgat’taki orman yangınında mağdur olan çiftçi ve besicilere saman balyası ve yem desteğinde bulunuldu.
Yaşam Haberi
Beyşehir'den Manavgatlı Çiftçilere Saman Ve Yem Desteği

BEYŞEHİR - Beyşehir'e bağlı Karaali Mahallesi’nde başlatılan yardım kampanyası ile Manavgat’taki orman yangınında mağdur olan çiftçi ve besicilere saman balyası ve yem desteğinde bulunuldu.

Kampanyaya Karaali Mahallesi’nin yanısıra Beyşehir’in Esence Mahallesi ve Konya’nın ova yerleşim merkezleri de destek verdi. Toplanan 25 kamyon dolusu saman balyası ve yem, toplanma merkezi olan otogar alanından Manavgat’taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Karaali Kasabası sakinlerinden Hamza İnanç, Akdeniz bölgesinde Manavgat ve Alanya’nın belli kısımlarında çıkan orman yangını sonrasında, hayvanlarını kurtarmayı başaran besici ve çiftçilerin yem ve saman ihtiyacının ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bizim Karaali Kasabası çevre civarda samancı köyü olarak bilinir. Biz de böyle bir ihtiyaç olduğu için tüm samancı arkadaşlarla köyümüzde seferber olduk. Başta kendi köyümüz olmak üzere tüm Konya ova köyleri saman yardımında bulundu. Bizler de aracı olduk, burasını toplanma merkezi olarak seçtik. Konya ova köylerinden Beşağıl, Bakırtolu, Yarma ve adı aklımıza gelmeyen tüm köylerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız da bu kampanya çerçevesinde taşın altına elini koydu ve böyle bir kampanya başlattık. Allah’ın izniyle de yerine ulaştıracağız. 20 kamyon saman, 3 kamyon da kaba yem arpadır vs.dir oldu toplamda 25 kamyonluk bir konvoy halinde yardımlarımızı bölgeye ulaştırmak hedefindeyiz” dedi.

Çiftçi Yahya Gürcan da, Manavgat ve çevresinde yangından zarar görenlere “geçmiş olsun” dileğinde bulunurken, “Böyle bir yardım kampanyası ihtiyaçtı. Biz bu işle meşgul olduğumuz için elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Dün 3 araç gönderdik acil ihtiyaç olarak. Bugün de 20 araba ve 3 araba da kaba yem olarak ihtiyaç sahiplerine ücret talep etmeden ileteceğiz. İhtiyaç devam ettiği sürece bu tür kampanyalarımız devam edecek ki, bu konuda söz aldığımız yerler de var” ifadelerini kullandı.

Esence Mahallesi’nden kampanyaya destek verdiklerini belirten İsmail Boru ise, “3 kamyon yaklaşık 18 bin balya samanla biz de yerleşim olarak açılan bu kampanyaya dahil olduk. Bu miktar bölgemizden bir günde toplanan bir miktardır. Mahalle sakinlerimize teşekkür ediyor, Manavgat’taki yangından zarar gören kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek istiyorum. Memleketimi Cenab-ı Hak, bu tür musibet ve felaketlerden muhafaza etsin inşallah” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'den, Manavgatlı, Çiftçilere, Saman, Ve, Yem, Desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı