Haber Detayı
07 Eylül 2022 - Çarşamba 12:11 Bu haber 4352 kez okundu
 
Beyşehir’den Tıp Fakültelerine 19 Öğrenci Yerleşti
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinden bu yıl tıp fakültelerine 19, 11 Diş Hekimliği, 25 Mühendislik Fakültesi ve hukuk fakültelerine ise 11 öğrencinin yerleştiği bildirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’den Tıp Fakültelerine 19 Öğrenci Yerleşti

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinden bu yıl tıp fakültelerine 19, 11 Diş Hekimliği, 25 Mühendislik Fakültesi ve hukuk fakültelerine ise 11 öğrencinin yerleştiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan temel yeterlilik ve alan yeterlilik sınavlarında başarılı olarak tercih ettiği farklı yükseköğretim kurumlarına yerleşen çok sayıda öğrenci olduğunu belirterek, “Bu yıl sınavlar sonucunda ilçemiz adına önemli başarılar geldi, öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Konuk, Beyşehir’de öğrenim gören öğrencilerden sınavda başarı gösteren 19’unun farklı üniversitelerin tıp fakültelerine yerleştiğini belirterek, “Öğrencilerimiz içerisinde 19 tane tıp fakültesine yerleşen isimler var. Yine ilçe birincimiz olan öğrencimiz Boğaziçi Hukuk Fakültesi’ne yerleşti.

Bunun yanı sıra 11 öğrencimiz de farklı üniversitelerin hukuk fakültelerine yerleşti. Bu yıl diş hekimliği fakültesi de yine revaçta olan okullardı. 11 öğrencimiz de diş hekimliği fakültelerine yerleşti.

25 ÖĞRENCİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNİ TERCİH ETTİ

Ayrıca, son dönemde trend olan bilgisayar, elektrik ve elektronik, uçak ve mekatronik mühendisliği fakültelerini de tercih eden öğrencilerimiz oldu. 25 öğrencimiz bu mühendislik okullarına yerleşti.” dedi.

Konuk, bu yükseköğretim kurumları dışında Beyşehir’den 49 öğrencinin de eğitim fakültelerine yerleştiğini belirterek, konuyla ilgili şu ayrıntılara yer verdi:

“Sağlık sektöründe tıp fakültesi ve diş hekimliği dışında diğer alanlardaki yükseköğretim kurumlarını tercih edip yerleşen de 44 öğrencimiz mevcut. Çok sayıda öğrencimiz de yine farklı üniversitelerin iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümlerine yerleşti.

Bu yıl, ortalama yüzde 50 bandında bir yerleşen öğrencimiz var üniversitelere. Bunun yanı sıra ilk 14 binde, 17 binde ya da şöyle diyelim; ilk 50 bin bandında olup da yaklaşık 10 civarında öğrencimiz de kendine göre belirlediği bölümler gelmeyince tercih yapmayarak, bir yıl daha çalışmaya karar verdi.

"TERCİH YAPMAYIP BİR YIL BEKLEYEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZ VAR"

Onların da inşallah gelecek yıl çok daha iyi yerlere gideceklerine inanıyoruz. İlk 50 bin bandında olmayıp da yine çok güzel okullara yerleşebilecekken bu yıl tercih yapmayıp gelecek yıllara bırakan öğrencilerimiz de bulunuyor. İnşallah, onlar da gelecek yıl bekledikleri çok daha iyi bölümlere gidip üniversiteli olacaklar.

Ben bu süreçte yeni üniversiteli olan kardeşlerimize üniversite hayatlarında başarılar diliyorum. İnşallah hem ülkemize hem de ilçemize ciddi anlamda katma değer katacaklar bu öğrencilerimiz mezun olduklarında.

Belki ilçemize dönüp bu katma değeri memleketleri için sağlayacaklar. Büyükşehirler çok göç alıyor, ilçeler göç veriyor. Ama Beyşehir’e baktığınızda belki de Konya’da nüfusu artan tek ilçe olarak görüyoruz.

Bu anlamda, Beyşehir’den gidip de doktor, mühendis ve hukukçu olarak ilçemize dönüp mesleklerini ilçemizde icra ettiklerinde de bu öğrencilerimizin doğdukları yerlere kendi mesleki alanlarında sağlayacakları katma değerleri bizler çok önemsiyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’den, Tıp, Fakültelerine, 19, Öğrenci, Yerleşti,
Yorumlar
Haber Yazılımı