Haber Detayı
14 Mart 2022 - Pazartesi 18:07 Bu haber 24777 kez okundu
 
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Tıp Bayramı Kutlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sağlık Haberi
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Tıp Bayramı Kutlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Kutay Güven, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla beraberindeki Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Parlakkaya, Müdür Yardımcısı Aydın Gür ve Kızılay yetkilileri ile birlikte hekimleri mesai yaptıkları polikliniklerde ziyaret ederek çiçek takdimi yaptı.

Devlet Hastanesi konferans salonunda biraraya gelen hekimler ise tıp bayramı pastasını keserken, tıp bayramının tarihçesine yönelik sinevizyon gösterileri izlendi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Kutay Güven yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesi ile ilgili bilgiler verirken, 14 Mart 1827 tarihi Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla cerrahhanelerin kurulmasıyla ilk modern tıp eğitiminin başladığı tarih olarak kabul edilmektedir. 14 Mart 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıbbiyeliler tarafından işgal protesto edilmiş ve tıp bayramı böylelikle kutlanmaya başlanmıştır. Bugün ülkemizin her yerinde her koşulda bu kutsal görevi ifa eden tüm hekim meslektaşlarımın tıp bayramını kutluyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Devlet, Hastanesi’nde, Tıp, Bayramı, Kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı