Haber Detayı
22 Ekim 2019 - Salı 12:59 Bu haber 5775 kez okundu
 
Beyşehir, doğa tutkunlarının gözdesi
BEYŞEHİR - Türkiye’nin ikinci büyük milli parkının bulunduğu Beyşehir ilçesi, son yıllarda Türkiye’de doğa tutkunlarının gözde bir adresi haline geldi.
Yaşam Haberi
Beyşehir, doğa tutkunlarının gözdesi

BEYŞEHİR - Türkiye’nin ikinci büyük milli parkının bulunduğu Beyşehir ilçesi, son yıllarda Türkiye’de doğa tutkunlarının gözde bir adresi haline geldi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne sahip olan aynı zamanda milli park olarak da korunan Beyşehir ilçesinin doğal güzellikler yönünden ilgi çekici bir konumda olduğunu söyledi.

Bu konumunun Beyşehir’i düzenlenen çeşitli etkinliklerde son zamanda ön plana çıkardığını vurgulayan Büyükkafalı, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Treeking Doğa Yürüyüşleri Topluluğu’nun Beyşehir Belediyesi’nin de desteğiyle her hafta sonu ilçenin farklı bir bölgesine doğa yürüyüşü etkinliği düzenlediğini, bu etkinliklere sadece Beyşehir değil, çevre il ve ilçelerden de doğaseverlerin yoğun bir katılım gösterdiğini belirtti.

Son zamanlarda Beyşehir’e farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrenci topluluklarının da ilgi gösterdiğini ve gerçekleştirilen bu etkinliklere katılım sağladığını vurgulayan Büyükkafalı, “Sultan Alaaddin Keykubat’ın ‘cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır’ sözleriyle övdüğü Beyşehir coğrafi bakımından Türkiye’nin yeterince keşfedilmemiş saklı bir cenneti konumunda yer alıyor. Beyşehir’in dağı, ormanlık alanları, zengin tarihi ve kültürel potansiyelinin yanısıra Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne sahip olması ve bu göl üzerinde irili ufaklı çok sayıda ada bulunması, bu adalarda mağaraların yer alması gibi unsurlar Beyşehir’in doğaseverler açısından cazibesini artırıyor. Biz de dernek olarak Beyşehir’in bu doğal güzelliklerini ve potansiyelini ilçemizde misafir ettiğimiz doğa tutkunlarımıza daha yakından gösterip tanıtmak için her hafta farklı bir bölgemize doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenliyoruz. Katılımcılarımızı etkinliğin yapılacağa alanlara kara ulaşımı ya da göl üzerindeki ada ise yat ve tekne turlarıyla ulaştırıyoruz. Bu etkinliklere katılarak doğada yürüyüş yapan misafirlerimiz ilçemizin coğrafyasına hayran olduğunu belirterek bölgemizden ayrılıyor. Zaman zaman doğaseverlerimizin ellerine aldıkları bayraklarla doğada yürüyerek gerçekleştirilen düzenlediğimiz bu etkinlikleri sosyal medya hesaplarımızdan ve basın yoluyla paylaşmak suretiyle bölgemizin de daha iyi tanıtımını sağlamaya çalışıyoruz. Beyşehir’de bu anlamda derneğimiz ve Beyşehir Belediyesi işbirliğiyle bu yılın ilk 11 aylık döneminde 36 doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar bu sayı inşallah daha da artacak. Beyşehir Belediyemize de etkinliklerimize verdiği bu destek ve katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükkafalı, bu çerçevede son doğa yürüyüşünü Dumanlı Yaylası’ndaki Keldağ bölgesine düzenlediklerini, Konya’dan ilçeye gelerek organizasyona katılan üniversite öğrencilerinin bin 720 metre yüksekliğe sahip dağın zirvesine tırmanış gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir,, doğa, tutkunlarının, gözdesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı