Haber Detayı
20 Ekim 2017 - Cuma 10:06 Bu haber 4149 kez okundu
 
Beyşehir’e Muhtarlarımızla Birlikte Hizmet Ediyoruz
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, toplumun her kesimiyle olduğu gibi muhtarlarla da istişare ederek Beyşehir’e hizmet ettiklerini söyledi.
Güncel Haberi
Beyşehir’e Muhtarlarımızla Birlikte Hizmet Ediyoruz

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından bir restoranda 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında muhtarlar onuruna verilen yemekte Beyşehir’in merkez ve dış mahalle muhtarlarıyla biraraya gelen ve bir konuşma yapan Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin her köşesine hizmet götürürken toplumun her kesimiyle istişare etmeye özen gösterdiklerini dile getirdi. Bunlar arasında mahalle muhtarlarının çok ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Özaltun, “Muhtarlarımız bizim en ücra köşede, kilometrelerce uzaktaki bir mahallemizin  adeta sancaktarlığını yapmaktadır. Sizler de tıpkı bizler gibi, vatandaş tarafından seçilmiş, vatandaşa hizmet etme noktasında çalışan kişilersiniz. Dolayısıyla, kaderimiz bir, amacımız bir.Bu münasebetle bizler de sizlerle istişare ederek, birlikte mevcut mahallelerimize hizmet etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

        Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından “Beyşehir’de uygulanması mümkün değil” denilen yasanın mahalle muhtarlarının destekleriyle ilçe genelinde başarılı bir şekilde uygulanmaya başlandığını hep beraber gördüklerini vurgulayan Özaltun, “Yüce Yaradanın da bizlere verdiği manevi güç ve sizlerin de destekleriyle bu zor yükün altından kalkmayı başardık. Biz tabi her şeyi yaptık dersek yalan olur, çünkü hizmet sınırsız. Ama şu bir gerçek; 3,5 yıllık süreçte şöyle geriye bir dönüp baktığımızda çok ama çok şeyler başarmışız ve biz bu değeri sadece Beyşehir Belediye Başkanı olarak  da sizlere vermiyoruz. En büyük değeri; dünya liderimiz, mazlumların savunucusu, Başkomutanımız, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizlere veriyor. 2015 yılında 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar vererek malumunuz muhtarlara verdiği önemi ortaya koydu. Buradan Cumhurbaşkanımıza da sizlere verdiği bu destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. Allah’ım ona uzun ömürler versin.Allah’ım memleketimize faydalı hizmetler yapmak isteyen, taşı taş üstüne koymak isteyen herkesten razı olsun diyorum” diye konuştu.

“SAHADA HEP BERABERİZ”

        Konuşmasında, Beyşehir Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mahalle muhtarlarıyla el ele vererek ilçeye hizmet götürmeye devam edeceklerini vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti: “Hani futbolda bir terim var ya ‘yaz kış’ diye. Muhtarlarımız da aynı. Kar yağar birlikte kar mücadelesine çıkarız. Yağmur yağar, sel baskını olur vatandaşımız direk sizleri bulur, bizleri bulur. Dolayısıyla ‘iyi günde, kötü günde’ diyorlar ya…  Dolayısıyla biz yazı kışı iyi günde, kötü günde inşallah Beyşehir’imize hizmet edeceğiz. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz inşallah bu şekilde devam edecek.Bu arada, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek Bey’e de Konya’nın denizi Beyşehir Gölü’ne nazır bir yerde restore edilen eski hükümet konağını Muhtarlar Konağı olarak sizlere tahsis etmesinden ve desteklerinden dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye için bilmiyorum ama Konya’da böyle bir yerin muhtarlar için tekten olduğunu görüyoruz. Bu anlamda, sahada birlikte çalıştığımız muhtarlarımızın muhtarlar gününü tekrar kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

       Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de konuşmasında, muhtarlık müessesesinin tarihi geçmişinden söz etti. Özdemir, mahalle muhtarlığının demokrasinin  en küçük birimi olduğunu belirterek, “Mahalle muhtarları halkın temsilcisidir. Muhtarlıklar demokrasinin ilk ve önemli bir basamağıdır. Bu anlamda hepinizin gününü kutluyorum” diye konuştu.

        Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ise konuşmasında Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e mahalle muhtarlarına ve sorumlu oldukları mahallelere verdiği destek ve katkılar ile hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

         Başkan Özaltun, konuşmasının ardından yemeğe katılan mahalle muhtarlarına kışlık mont hediye etti.

         Yemeğe, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yalçın Urlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Döner, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’e, Muhtarlarımızla, Birlikte, Hizmet, Ediyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı