Haber Detayı
02 Eylül 2020 - Çarşamba 11:35 Bu haber 16801 kez okundu
 
Beyşehir Fethullah Bayır Fen Lisesibaşarıları 2020’de de devam ediyor
BEYŞEHİR - ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Beyşehir ve bölgemizin seçkin eğitim kurumlarından Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencelerinden birçoğu önemli üniversite / programlara yerleşti.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Fethullah Bayır Fen Lisesibaşarıları 2020’de de devam ediyor

BEYŞEHİR - ÖSYM, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Beyşehir ve bölgemizin seçkin eğitim kurumlarından Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencelerinden birçoğu önemli üniversite / programlara yerleşti.

Okul Müdürü Bilal Bülent Alperen konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Bilindiği üzere okulumuz 2011’de açılmış olup, ilk mezunlarını 2015’te verdi. Bu yıl altıncı dönem mezunlarımızla birlikte toplamda 345 öğrencimiz üniversite sınavına girmiş oldu.

Öğrencilerimiz önemli başarılar elde ettiler. Bu yıl sınava giren öğrencilerimizin başarısı yanında geçen yıl mezun olan arkadaşlarımızdan da önemli başarı hikayeleri oldu.

2020 YKS sonrası, on öğrencimiz sayısal puan türünde ilk 8000 içinde yer aldı. Geçen yıl sayısal puan türünde Türkiye 170. olan öğrencimiz Ömer Faruk Ünal, bu yıl da sınava girdi ve EA puana göre 31. sözel puana göre 16. oldu. Son üç yılda muhtelif puan türlerinde Türkiye genelinde yedi öğrencimiz ilk 1000’de yer aldı.

Bu güzel tablonun oluşması bakımından katkı verenleri taktirle anıyorum. Hayırseverimiz, okul binamız için üç milyonun üzerinde harcama yaptı. Devletimiz de yurt, spor salonu ve donatım ile ilgili işler için yedi milyon civarında kaynağı kullandı. Bu rakamlar beş yıl öncesinin şartlarıyla değerlendirilmeli.

Bizler de okulda paydaşlarımızla birlikte özveriyle çalıştık. Güzel bir çalışma ortamımız olsa da zaman zaman önemli sınırlılıklar da yaşadık. Böylesi durumlara rağmen, daima ‘çözüm odaklı’ olduk. Tam da bu nedenle ‘kanaat ortaya koyarken bilgi sahibi olmanın’ önemine vurgu yapma ihtiyacı duydum çoğu zaman.

Öğrencilerimizin; milli ve ahlaki değerlerin bilincinde, akıl ve bilimi önemseyen, dürüst ve çalışkan bireyler olması ülküsü ile hareket ettik daima. Başarılı da olduk. Bu nedenle katkı veren herkese ama en çok da mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Gelinen noktada okul binamız, pansiyonumuz ve spor salonumuz ile ilgili önemli bir sorunumuz yok. Öğrencilerimizin başarısı ve efendiliği yanında, fiziki yapı bakımından da oldukça güzel bir tablo ortaya çıktı. Ortamı gören ziyaretçilerimiz olumlu anlamda etkilemekte. Çevre düzenlemesi adına önemli mesafe almış olsak da biraz daha çalışma yapılması gereği var. Daha önce de belirttiğim üzere bu noktada belediyemiz en önemli çözüm ortağımız.

Eğitim camiası olarak bizler kutsal bir görev ifa ediyoruz. Bu alanda yapılan doğru ya da yanlışlar son derece önemli sonuçları beraberinde getiriyor. Öyle olunca da ‘vebal’ büyük. Onun için de idealist, dürüst ve çalışkan duruşundan taviz vermeden çalışan meslektaşlarımı taktirle anıyorum.”

Fetullah Bayır Fen Lisesi okul müdürlüğü emanetini birkaç gün içinde devredeceğini de ifa eden Bilal Bülent Alperen, bu konuda da şunları söyledi, “Yazılı sınav sonrası 2012 yılı şubat ayında atanarak başladığım görevimden mevzuat gereği sekiz yıl olan görev sürem tamamlandığı için ayrılıyorum. Görev yaptığım süre zarfında sıklıkla ifade ettiğim üzere ‘Mahkeme kadıya mülk olmadığı’ gibi, bilen için ihmal edilmesi halinde bu ve benzeri görevlerin vebali büyük. Kendi adıma bu gerçeğin bilinciyle çalışma gayretinde oldum. Arkadaşlarımla birlikte önemli hizmetlere vesile olmanın onuru ise, en büyük kazanımımız oldu. Süreç boyunca çalışmalarımıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Umarım başta Fetullah Bayır Fen Lisemiz olmak üzere, tüm eğitim kurumlarımız çok başarılı olur. Zira bu alanda elde edilecek başarılar milletimiz bakımından çok önemli.”

 

FETULLAH BAYIR FEN LİSESİ

 

ADI / SOYADI

SIRA (SAY)

SIRA (EA)

ÜNİVERSİTE / PROGRAM

     1         

HAKAN DURAN

2242

 

İTÜ /BİLGİSAYAR MÜÜH (İNGİLİZCE)

2

FURKAN YORULMAZ

2719

 

İSTANBUL Ü. / TIP

3

ESLEM BERRA ASLAN

3191

 

ANKARA Ü. / TIP

4

M. TAHİR AKDENİZ

4853

 

HACETTEPE Ü. / BİLİSAYAR MÜH (İNGİLİZCE)

5

ŞERİFE İBİLİ

4874

 

DOKUZ EYLÜL Ü. / TIP

6

AYŞE SARI

5155

 

İTÜ / ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜH.

7

S. BEGÜM GÜVEN

5473

 

SAĞLIK BİLİMLERİ Ü. / GÜLAHANE TIP

8

ÖZLEM TUTKU GÜRLER

6471

 

SELÇUK Ü. / TIP

9

İBRAHİM MELİH KAPÇI

7581

 

TOBB Ü. / ENDÜSTRİ MÜH (BURSLU)

10

YAŞAR TATLICIOĞLU

7790

 

BİLKENT Ü. / BİLGİSAYAR MÜH (İNGİLİCE)

11

M. ŞİMŞEK ATASEVER

 

9263

 

12

M. KAAN AYDN

12739

 

NECMETTİN ERBAKAN Ü. / TIP

13

ESRA ERDAL

14573

 

KARAMANOĞLU MEHMET BEY Ü. / TIP

14

AYHAN MERT BAYINDIR

15521

 

ALAADDİN KEYKUBAT Ü. / TIP

15

OZAN KAÇAR

19159

 

 

16

BURAK SARI

20097

 

 

17

FERHAN SENA İNCE

 

20782

SÜLEYMAN DEMİREL Ü. / HUKUK

18

AYŞEGÜL KARADAŞ

28523

 

NECMETTİN ERBAKAN Ü. / DİŞ HEKİMLİĞİ

19

D. İMDAT TİRYAKİ

29613

 

UŞAK ÜNİVERSİTESİ / DİŞ HEKİMLİĞİ

20

Y. BAHADIR KÜÇÜKDİLLİ

30927

 

ORDU Ü. / DİŞ HEKİMLİĞİ

21

A. ÇAĞRI KANDEMİR

48008

31525

ODTÜ / GIDA MÜH (İNGİLİZCE)

22

HÜSEYİN EREN DOĞAN

31365

 

 

23

SEMANUR GÖZELLER

31405

 

 

24

HAKAN ŞENOL

 

34660

 

25

SÜMEYRA TANRIVERDİ

 

38140

 

26

AYŞEGÜL TOPCU

 

40277

 

 

Tabloda sıralama başarı sıralarına göre yapılmıştır.  

2020’de mezun olan öğrencilerden 15’i Tıp Fakültesi (devlet), 5’i Diş Hekimliği (devlet) ve 6’sı Hukuk (devlet) programlarına yerleşebilecek başarı sırasında yer aldı.

2015 – 2020 arasında (6 dönem) mezun olan öğrencilerin başarı sıraları değerlendirildiğinde; Tıp Fakültesi’ne (devlet) yerleşebilecek sıradaki öğrencilerin oranı 30, Diş Hekimliği ’ne (devlet) yerleşebilecek sırada öğrenci oranı ise 10 seviyesini geçmiştir.

Yukarıdaki iki programa yerleşebilecek konumdaki öğrenciler dışındaki öğrencilerden Hukuk Fakültesi’ne (devlet) yerleşebilecek durumda olanlar da dikkate alındığında anılan üç programa yerleşebilecek başarı sırasındaki öğrencilerin oranı 50 seviyesinin üzerindedir.

Tıp Fakültesi (devlet) dikkate alındığında, öğrenci grubu liseye başlarken bu fakültelere yerleşebilecek sırada ki öğrenci sayısı 62 iken üniversite sınavları sonrası 105 olmuştur.  Bu da ilk sıralar için 70’e yakın oranda verimlilik anlamına gelmektedir.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Fethullah, Bayır, Fen, Lisesibaşarıları, 2020’de, de, devam, ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı