Haber Detayı
28 Ocak 2023 - Cumartesi 08:07 Bu haber 6439 kez okundu
 
Beyşehir Gölü Sazlıklarında Aynı Saatlerde 12 Yangın Çıktı
BEYŞEHİR - Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyılarındaki sazlık alanlarda 12 farklı noktada aynı anda çıkan sazlık yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesi ve yağan yağmurun etkisiyle söndürüldü.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü Sazlıklarında Aynı Saatlerde 12 Yangın Çıktı

BEYŞEHİR - Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyılarındaki sazlık alanlarda 12 farklı noktada aynı anda çıkan sazlık yangını itfaiye ekiplerinin müdahalesi ve yağan yağmurun etkisiyle söndürüldü.

Göl kıyılarında aynı saatlerde farklı noktalarda çıktığı ihbar edilen sazlık yangınlarına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

Beyşehir Gölü'nün Karaburun plajı çevresi ile göle kıyısı olan Karadiken, Yeşildağ, Gölkaşı, Akburun ve Çiftlik Mahallesi yakınlarındaki sazlık alanlar ile Bekdemir Mahallesi'nde bulunan eski BSA kanalı çevresindeki toplam 12 farklı sazlık ve kamışlık alanda akşam havanın karardığı saatlerde çıkan yangınları söndürebilmek için çok sayıda itfaiye ekibi seferber oldu.

Yangın mahallerinin balçık ve bataklık olması sebebiyle itfaiye ekipleri metrelerce yükselen alevlere müdahale etmekte güçlük çekti.

Ekipler alevlerin yükseldiği bazı kesimlere giremezken, yangına müdahale için sazlık alana giren bir itfaiye aracı balçığa saplanarak mahsur kaldı. İtfaiye aracı, bir traktörle çekilerek saplandığı alandan kurtarıldı.

Farklı yönlerde esen şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale eden ekipler, Karaburun Plajı'na yaklaşan alevlere de müdahalede bulundu.

Beyşehir Belediyesi ekiplerinin de sevk edilen su tankerleriyle destek verdiği çalışmalarda görevliler, plaj alanında mescid ve tuvalet olarak kullanılan Belediyeye ait çadırlara su tutarak ıslanmasını sağlayıp yaklaşan alevlerin çadırları yakmasına engel olmaya çalıştı.

Alevler ekipler tarafından yapılan uzun süren müdahalelerin ardından kontrol altına alınırken, söndürme çalışmaları esnasında yağmaya başlayan yağmur ise farklı noktalarda devam eden sazlık yangınlarının da kendiliğinden sönmesine yol açtı.

İtfaiye ekipleri, yağan yağmurla birlikte saatlerdir sürdürdükleri söndürme çalışmalarını sonlandırırken rahat bir nefes aldı. Farklı noktalarda şiddetli rüzgarın da etkisiyle kontrolsüz olarak ilerleyen yangınlar ormanlık alanlar ile yerleşim merkezlerine ulaşamadan söndürüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiye ekiplerinin, bugün saat 10.00'dan gün içerisi de dahil 15 farklı noktada saz yangınına müdahale ettiği öğrenilirken, daha önceki haftalarda da ateşe verilen sazlıkların kim ya da kimler tarafından yakıldığı araştırılıyor.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü, Sazlıklarında, Aynı, Saatlerde, 12, Yangın, Çıktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı