Haber Detayı
05 Kasım 2019 - Salı 14:30 Bu haber 6142 kez okundu
 
Beyşehir Gölünde saz kesimi yeniden başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, göl kıyılarının daha güzel bir görünüme kavuşması maksadıyla yürütülen saz kesim çalışmalarına yeniden başlandığı bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölünde saz kesimi yeniden başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, göl kıyılarının daha güzel bir görünüme kavuşması maksadıyla yürütülen saz kesim çalışmalarına yeniden başlandığı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Kasım ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Belediye olarak göl sahilinde yürüttükleri saz kesim çalışmalarına değindi.

Beyşehir Gölü kıyılarında saz, kamış, ot vb. gibi istenmeyen sucul bitkilerin kesim çalışmalarına sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden başladıklarını belirten Bayındır, kıyılarda su seviyesinin düşük olması dolayısıyla daha da kolay hale gelen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Terörle mücadele kapsamında gönderildiği Iğdır ilinde görevini tamamladıktan sonra Konya’ya tekrar dönüş yapan saz kesim makinesinin bakım ve onarımdan geçirilerek yeniden faal hale getirilmesinin ardından uzun bir müddet sonra Beyşehir Gölü kıyılarında yeniden mesai yapmaya başladığını vurgulayan Başkan Bayındır, “Konya Milletvekilimiz Gülay Samancı Hanımefendi başta olmak üzere emeği geçen tüm yetkililerimize saz kesim makinesinin ikmali, bakım ve onarımdan geçirilerek yeniden faal hale getirilmesindeki destek ve katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Yeniden faal hale gelmesiyle birlikte saz kesim makinemizi göl kıyılarına indirterek mesaisine kaldığı yerden başlattık. Bu konudaki çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz yürütüyor. Göl kıyılarında ekiplerimiz suların çekildiği karasal alanda saz, ot ve kamış gibi istenmeyen sucul bitkileri tırpanla kesip temizlerken, su yüzeyinde çalışan makinemiz ise sazlıkların arasına kadar girerek çalışmalarını gerçekleştiriyor. Amacımız, göl kıyısında Öğretmenevi'nden Güldibi dediğimiz mevkiye kadar olan bu alanı tertemiz hale getirebilmek. Bu kesimin temizliğinin ardından da diğer mevkilerde mesai yine durmadan devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölünde, saz, kesimi, yeniden, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı